search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33
MENU CLOSE

Παγκόσμια «κυβερνοεπίθεση» από χάκερ για λύτρα – «Χτυπήθηκαν» περισσότερες από 70 χώρες

12.05.2017 21:14
Χρήστες των Windows, προσοχή: Ψεύτικη ενημέρωση εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό - Media

 

Λύτρα 300 δολάρια από κάθε χρήστη υπολογιστή ζήτησαν οι χάκερ, από τη στιγμή που πραγματοποίησαν τη μαζική κυβερνοεπίθεση σε δεκάδες χώρες και οργανισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες αναφορές επηρεάστηκαν τα υπολογιστικά συστήματα σε περισσότερες από 70 χώρες.

Στη Βρετανία στόχος έγινε το Εθνικό Σύστημα Υγείας δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

«Δεν ήταν στόχος το Ε.Σ.Υ. είναι μια παγκόσμια επίθεση. Μία σειρά από χώρες κι οργανισμοί έχουν επηρεαστεί. Η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να διασφαλιστεί η υποστήριξη του οργανισμού και προστατεύονται παράλληλα και οι ασθενείς. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας επί του παρόντος οποιαδήποτε υποκλοπή δεδομένων ασθενών», τόνισε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Στην Ισπανία οι υπάλληλοι της Telefonica αρχικά και στην συνέχεια εκείνοι στην εταιρία φυσικού αερίου και ύδρευσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ίδια εικόνα στους υπολογιστές τους.

«Συνέβη γύρω στις 10:30. Οι οθόνες των υπολογιστών έγιναν μπλε και στην συνέχεια μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε. Οι υπολογιστές ούτως ή άλλως είχαν παγώσει», λέει ένας από τους εργαζομένους της Telefonica.

Τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις φέρεται να έχει δεχθεί η Ρωσία.

Συνολικά σε παγκόσμια κλίμακα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 57.000 υπολογιστές, να έχουν εμφανίσει τα μηνύματα περί λύτρων από τους χάκερ.

Πηγή: Euronews

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:32