search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:20
MENU CLOSE

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση – πανωλεθρία

13.05.2017 07:49
Πέρασε το «ναι» στη ΔΗΜΑΡ για τις Πρέσπες - Έθεσε θέμα εμπιστοσύνης ο Θεοχαρόπουλος - Media

 

Διαπραγμάτευση – πανωλεθρία με απαράδεκτα μέτρα που δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια, υπονομεύοντας την πιθανότητα εξόδου από την κρίση, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο. Προσθέτει «ότι φαίνεται να καθυστέρησε η αξιολόγηση γιατί διαπραγματευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ με… τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επαναλαμβάνει εμφατικά ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει το προϊόν μίας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης, την αποκλειστική ευθύνη της οποίας έχουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ τονίζει ότι «τα αντίμετρα είναι ο ορισμός της ανακύκλωσης της φτώχειας, είναι άλλη μία κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ όπως το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα, και κορόιδα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχουν».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί ότι η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία δείχνει ότι οι προοδευτικοί πολίτες ψάχνουν λύσεις μακριά από τα στερεότυπα του παρελθόντος, επιδιώκοντας την ανανέωση ιδεών, προσώπων και πολιτικών πρακτικών κι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει. Να προχωρήσει προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό. Αλλιώς τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν με οδυνηρές συνέπειες για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Για τις διεργασίες και τις αναταράξεις στη Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι ο χώρος για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση, όχι αναπαλαίωση. «Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του για την ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Αν έλεγα ότι δεν με ανησυχούν, δεν θα ήμουν ειλικρινής. Προσωπικά, είμαι απόλυτα προσηλωμένος στην προοπτική ενός μεγάλου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα, μακριά από ξεπερασμένες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν την κοινωνία, καθώς στόχος μας σήμερα είναι να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων μακριά από ανασφάλειες, αλαζονείες και κομματικές περιχαρακώσεις», επισημαίνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:20