search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:37
MENU CLOSE

Tα ρεκόρ της Eurovision στην ιστορία του διαγωνισμού!

13.05.2017 13:04
Tα ρεκόρ της Eurovision στην ιστορία του διαγωνισμού!  - Media

 

Το βιβλίο Γκίνες έχει «χωρέσει» αρκετές φορές στις σελίδες του γεγονότα, ανθρώπους και τα ρεκόρ τους που είχαν να κάνουν με τη Eurovision και που είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ας τα δούμε λοιπόν…

  • Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision αναδείχτηκε το 2015 από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο μακροβιότερος ετήσιος τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός.
  • Οι ΑΒΒΑ, το σουηδικό ποπ συγκρότημα που κέρδισε τη Eurovision το 1974 με το τραγούδι «Waterloo», είναι ο πιο επιτυχημένος νικητής στην ιστορία του διαγωνισμού
  • Το πλέον πολυτραγουδισμένο τραγούδι που πέρασε από τον θεσμό είναι το « Nel blu dipinto di blu» γνωστό και ως «Volare», του Ντομένικο Μοντούνιο. Το κομ¬μάτι τραγούδησαν επίσης οι Ντιν Μάρτιν, Κλιφ Ρίτσαρντ, Ντέιβιντ Μπόουι και πολλοί άλλοι.
  • Ο Τζόνι Λόγκαν έχει κερδίσει τη Eurovision τρεις φορές. Το 1980 και το 1987 εκπροσώπησε την Ιρλανδία ως ερμηνευτής, ενώ το 1992 έγραψε τραγούδι για τη Λίντα Μάρτιν.
  • Ο Γερμανός συνθέτης και στι¬χουργός Ραλφ Σίγκελ είναι πραγμα¬τικά… εθισμένος με τη Eurovision, αφού έχει συμμετάσχει 22 φορές (φέτος για το Σαν Μαρίνο). Κέρδισε μέχρι στιγμής μόνο το 1982 με το τραγούδι «Ein bißchen Frieden» που ερμήνευσες Νικόλ για τη Γερμανία.

Πηγή: gossip-tv.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33