search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:38
MENU CLOSE

«Καρφιά» Καλλιάνου κατά συναδέλφων του για τον πρώτο …καύσωνα: Να είστε προσεκτικοί

13.05.2017 15:27
Γιάννης Καλλιάνος - Χάρις Δαμιανού: Περιμένουν το πρώτο τους παιδί - Media

 

Να είναι πιο προσεκτικοί, όπως αξίζει στην επιστήμη της μετεωρολογίας, συνέστησε ο Γιάννης Καλλιάνος στους συναδέλφους μέσω ανάρτησής του στο Facebook, στην οποία ανακοίνωσε πως το θερμόμετρο σκαρφάλωσε ακόμη και στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Σε πείσμα όσων ήθελαν, να μην ξεπερνούν σήμερα οι θερμοκρασίες τους 33-34°C και τοπικά τους 35°C, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμη και τους 40°C (!!!).

Η αλήθεια είναι ότι έκανα λίγη υπομονή για να περάσει το σημερινό μεσημέρι ώστε να βγάλω την συγκεκριμένη ανακοίνωση, γιατί δεν σας κρύβω ότι όλες αυτές τις μέρες που σας είχα ενημερώσει για αυτή την θερμή εισβολή, πολλοί ήταν εκείνοι (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες προγνώστες) που έσπευσαν να με “φωτογραφήσουν” σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα ή το διαδίκτυο και να πουν ότι ήμουν αρκετά υπερβολικός που μιλούσα για 37-38°C σε τοπικό επίπεδο.

Εξάλλου δεν είχα μιλήσει για καύσωνα αλλά για σημαντικότατη θερμή εισβολή η οποία θα εκτόξευε τον υδράργυρο στις τιμές που σε προηγούμενο post έχω αναφέρει. Έτσι και αλλιώς μπορείτε να κατεβείτε λίγο παρακάτω στο προφίλ και να δείτε τους νομούς με τις μέγιστες που προέβλεπα.

Για άλλη μια φορά όμως, δικαιώνεται η διάθεση μου να είμαι αναλυτικός και όσο μπορώ έγκυρος στις προγνώσεις μου. Και μάλιστα σας είχα μιλήσει συγκεκριμένα για τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και τις περιοχές της Κρήτης, όπου σήμερα θα είχαμε πάνω από 37°C.

Σας παραθέτω λοιπόν τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα και θα προτείνω σε όσους ασχολούνται με την μετεωρολογία και προέβλεπαν σήμερα 33-35°C να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να κάνουν τη δουλειά τους όπως αξίζει η ίδια η επιστήμη της Μετεωρολογίας.

* Άργος : 40.1°C
* Κρανίδι Αργολίδας : 39.1°C
* Νεμέα : 38°C
* Τανάγρα 38°C
* Δίδυμα Αργολίδας : 37.5°C
* Λάρισα : 37°C
* Κνωσσός (Ηρακλείου) : 37°C
* Σητεία (Λασιθίου) : 37°C
* Κωπαΐδα (Βοιωτίας) : 37°C
* Χανιά : 37°C
* Ναύπλιο : 36.5°C
* Μακρακώμη (Φθιώτιδας) : 36.2°C
* Ρέθυμνο : 36°C
* Θήβα : 36°C
* Ιπποκράτειος Πολιτεία (Αττική) : 35.5°C
* Λιβαδειά : 35.5°C
* Λαμία : 35.2°C 
 * Τρίκαλα : 35°C
* Λίνδος (Ρόδος) : 35°C
* Αγία Παρασκευή & Ψυχικό (Αττική) : 35°C 
 * Σπάτα & Παλλήνη (Αττική) : 35°C
* Σπάρτη 35°C
* Καρδίτσα : 35°C

Όπως είναι λογικό, σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε σίγουρα ποιες ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες. Σκεφτείτε λοιπόν, σε πόσες ακόμη περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας ο υδράργυρος θα ξεπέρασε σίγουρα τους 37-38°C αλλά που δυστυχώς δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι σταθμοί εκεί. Ασφαλώς όμως, όσοι μένουν εκεί το βίωσαν.

Την επόμενη φορά λοιπόν, χρειάζεται περισσότερη προσοχή από ορισμένους, διότι ενημερώνουν το ευρύ κοινό και οφείλουν τουλάχιστον να είναι υπεύθυνοι. Τουλάχιστον!

Όπως, άλλο είναι να λέμε χιόνια στα βόρεια προάστια της Αθήνας και να χιονίζει στο Σούνιο, έτσι, άλλο είναι να λέμε 33-34°C τοπικά 35°C …και τελικά να έρχεται το γεμάτο 40άρι αλλά και δεκάδες άλλα 37-38άρια…

Υ.Γ.1 : Δεν θα έκανα τη συγκεκριμένη ανάρτηση, απλά θα σας ενημέρωνα για τις μέγιστες και τέλος. Απλά με θύμωσε-ενόχλησε η ειρωνεία κάποιων που τώρα ως δια μαγείας κρύβονται ή δικαιολογούνται λέγοντας ότι : Ε, βρε σεις …σε 2-3 περιοχές πήγε τόσο η θερμοκρασία.

Υ.Γ.2 : Δεν ευλογάω τα γένια μου, σε καμία περίπτωση, και θα σας παρακαλέσω πολύ να μην γράψετε “μπράβο” ή “εύγε” από κάτω, απλά στηρίζω την πρόγνωση του καιρού με όλες μου τις δυνάμεις κόντρα στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα μου. Αυτό οφείλουν να κάνουν όλοι όσοι ενημερώνουν δημόσια για τον καιρό από κάποιο μέσο, ακόμη και από τα προφίλ τους εδώ στο fb.


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:38