search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Το κράτος παραδίδεται…

15.09.2011 23:35
Το κράτος παραδίδεται... - Media

Της Μιχαλούς

Τα κάνε για μια ακόμη φορά μπάχαλο! Δεν τρέχει τίποτα όμως, υπάρχει η γνωστή και αποτυχημένη συνταγή… Επιβάλανε στο τάκα τάκα ένα  νέο χαράτσι  για τους έλληνες πολίτες, της τάξεως, όπως υπολογίζουν τα τζιμάνια του οικονομικού επιτελείου, των 5 δις ( 2,5 δις ευρώ για το 2011 και άλλα 2,5 ευρώ για το 2012), το οποίο και ονομάσανε Τέλος Ακίνητων.

Της Μιχαλούς

Τα κάνε για μια ακόμη φορά μπάχαλο! Δεν τρέχει τίποτα όμως, υπάρχει η γνωστή και αποτυχημένη συνταγή… Επιβάλανε στο τάκα τάκα ένα  νέο χαράτσι  για τους έλληνες πολίτες, της τάξεως, όπως υπολογίζουν τα τζιμάνια του οικονομικού επιτελείου, των 5 δις ( 2,5 δις ευρώ για το 2011 και άλλα 2,5 ευρώ για το 2012), το οποίο και ονομάσανε Τέλος Ακίνητων. Την ίδια ώρα βέβαια να μην ξεχνάμε ότι και  το μπουγιουρντί του κεφαλικού φόρου κτυπά την πόρτα μας!

Επειδή όμως και πάλι δεν βγαίνει ο λογαριασμός, αποκαλύπτουν με μασημένα λόγια,  ότι θα μείνουν στο δρόμο άνεργοι περίπου 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι για το καλό των υπολοίπων, ενώ όσοι θα απομείνουν θα πληρώνονται  κατά 50% λιγότερα.

Ο εφιάλτης μας όμως δεν σταματά εδώ.

Τι, νομίζατε ότι οι ιδιωτικοί  υπάλληλοι θα τη γλυτώσουν;  Όχι βέβαια.   Για αυτούς  μαγειρεύουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Μιλούν για μεροκαματιάρηδες των 25 ευρώ μικτά, αφού έτσι και αλλιώς  η ανεργία έχει ξεπεράσει, το  1 εκατομμύριο άτομα.

Πληρώνουμε ότι τους κατεβαίνει στο κεφάλι με τη δικαιολογία ότι θα αποφύγουμε την πτώχευση. Μα αν αυτό που ζούμε δεν είναι πτώχευση, τότε τι είναι;

Τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, τα πάλαι ποτέ μεσαία εισοδήματα έχουν γίνει παρελθόν. Τα νοικοκυριά , όχι απλά έχουν χρεοκοπήσει και δεν έχουν να πληρώσουν τις φορομπηχτικές επιταγές τους, που εντελώς κυνικά ανακοινώνονται, αλλά δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν.

Το έγειραν το  καράβι και μπάζει νερά. Μας σέρνουν για να μας παραδώσουν στα όρνεα και είναι καθόλα έτοιμοι πλέον  να εξασφαλίσουν  πλήρως  τοις πάσης φύσεως ορέξεις των Ευρωπαίων, με το πρόσχημα ότι έχουν εντολή από τον ελληνικό λαό να σώσουν την χώρα!!!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50