search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση από τη Β.Κορέα: Εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο – Διεθνείς αντιδράσεις

14.05.2017 07:03
Να στερήσουν από τη Β. Κορέα «βασικά» αγαθά θέλουν οι ΗΠΑ - Media

Η Κίνα κάλεσε σήμερα σε αυτοσυγκράτηση και ζήτησε απ’ όλες τις πλευρές να μην κάνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αυξησει την ένταση αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο αψηφώντας τις εκκλήσεις να περιορίσει τα οπλικά προγράμματά της.

«Σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν σαφείς κανόνες σχετικά με τη χρήση από τη Βόρεια Κορέα τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων για να πραγματοποιεί εκτοξεύσεις. Η Κίνα αντιτίθεται στις παραβιάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας εκ μέρους της Βόρειας Κορέας», αναφέρεται σε δήλωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Προς το παρόν η κατάσταση στη χερσόνησο είναι περίπλοκη και ευαίσθητη και όλες οι πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην κάνουν κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τις περιφερειακές εντάσεις»

Η Ρωσία και η Κίνα «ανησυχούν για την κλιμάκωση των εντάσεων» στην κορεατική χερσόνησο μετά την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα σε παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πουτιν και ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ «συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο» στη διάρκεια συνάντησής τους στο Πεκίνο και «τα δύο μέρη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανό Πρόεδρος  Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει βαρύτερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα. «Ας είναι αυτή η τελευταία πρόκληση ένα κάλεσμα για όλα τα έθνη προκειμένου να επιβάλουν πολύ σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:27