search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:47
MENU CLOSE

«Ο Βαρουφάκης κρέμασε την Ελλάδα» – Βόμβες από τον εξ απορρήτων σύμβουλο του πρώην υπουργού

14.05.2017 10:46
Ο Βαρουφάκης «σηκώνει το γάντι» της ΝΔ: Έχω ζητήσει, όχι μόνο Εξεταστική, αλλά και ειδικό δικαστήριο - Media

 

Ευθείες κατηγορίες, ότι στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 έκανε μυστική συμφωνία με την τρόικα, την οποία και καθυστέρησε να μάθει ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύει για τον Γιάνη Βαρουφάκης ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του και στενός τους συνεργάτης.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο πρώην εξ απορρήτων του κ. Βαρουφάκη αποκαλύπτει τι έγινε και τη νύχτα του δημοψηφίσματος και εξηγεί μάλιστα ότι το περίφημο plan X για «επιστροφή στη δραχμή» ήταν ένα σχέδιο ιδεών που κανένας στην Ευρώπη δεν είχε πάρει στα σοβαρά εκείνη την εποχή.

«Η Ελληνική πλευρά αναλάμβανε να ολοκληρώσει αυτή την τότε αξιολόγηση μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2015, προτού συζητηθεί οποιοδήποτε νέο συμβόλαιο με τους θεσμούς για το επόμενο δίμηνο της παράτασης της δανειακής σύμβασης» αναφέρει.  Με την κίνησή του αυτή ο Γ.Βαρουφάκης «κρέμασε» τη χώρα σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλό του και οδήγησε αναπόφευκτα στον οικονομικό στραγγαλισμό της. «Μετά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσε και τον Αλέξη (Τσίπρα) αλλά ήταν πλέον αργά», καταλήγει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος.

Στην ερώτηση γιατί οι θεσμοί και ειδικά Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε δεν αποκάλυψαν τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο πρώην σύμβουλος του Βαρουφάκη πιθανολογεί ότι δε θα συνέφερε και τους ίδιους να αρχίσουν τότε να μιλούν για νέα τελεσίγραφα και νέα Μνημόνια, οπότε κράτησαν τη συμφωνία μυστική.

Όσο για το δημοψήφισμα, φαίνεται να προέκυψε ως «μια κάποια λύση» για να διασωθεί κάτι από το μύθο των «ανίκητων» της διαπραγμάτευσης – που ήθελε να συντηρεί η τότε Ελληνική κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:46