search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:59
MENU CLOSE

F1: Θρίαμβος Χάμιλτον (Photo)

14.05.2017 14:06
F1: Θρίαμβος Χάμιλτον (Photo) - Media

 

Αν και έχασε την πρωτοπορία στην εκκίνηση, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να ανακτήσει τα πρωτεία και να κερδίσει το καταλανικό Grand Prix, μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Την 55η νίκη στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον!

Αν και είδε την pole position να… χάνεται με την εκκίνηση, ο πιλότος της Mercedes με έξυπνη τακτική και μια υποδειγματική προσπέραση στον 44ο γύρο κέρδισε το καταλανικό Grand Prix μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο συμπλήρωσε με Red Bull το πόντιουμ εκμεταλλευόμενος τις αποχωρήσεις των Ραϊκόνεν, Μπότας και Φερστάπεν. Οι Οκόν, Χούλκενμπεργκ, Βερλάιν, Σάινθ, Κβίατ και Γκροζάν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, με τον Φερνάντο Αλόνσο να περιορίζεται στη δωδέκατη θέση.

Οι συγκινήσεις στον αγώνα άρχισαν νωρίς, καθώς ο Φέτελ με έξυπνη κίνηση πέρασε από την εκκίνηση στην πρώτη θέση. Την ίδια ώρα, ο Ραϊκόνεν είχε επαφή με τον Μαξ Φερστάπεν και αμφότεροι τέθηκαν νοκ άουτ. Ο Μπότας βρέθηκε μετά τα πρώτα πιτ στοπ των Φέτελ και Χάμιλτον να προηγείται στην κούρσα μέχρι τον 25ο γύρο, όταν ο Γερμανός έκανε μία απίθανη προσπέραση και ανέκτησε τα πρωτεία.

Στον 38ο γύρο η Ferrari του είχε επαφή με τη Mercedes του Χάμιλτον, όταν ο πρώτος επέστρεφε στην πίστα μετά από πιτ στοπ, ενώ έναν γύρο αργότερα ο Μπότας με βλάβη στον κινητήρα εγκατέλειψε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Χάμιλτον πήρε τη ρεβάνς του στον 44ο γύρο, όταν προσπέρασε από την εξωτερική πλευρά της στροφής «1» τον Φέτελ που υπερασπίστηκε την εσωτερική.

Όμως η φθορά στα ελαστικά του έκανε ενδιαφέροντες τους τελευταίους γύρους, αν και όταν ο Φέτελ κόλλησε πίσω από τον 15ο Μάσα για δεύτερο συνεχή αγώνα έχασε και τις τελευταίες του ελπίδες για την πρώτη θέση. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 28 Μαΐου στο Μόντε Κάρλο.

Βαθμολογία πιλότων

1. Φέτελ 104

2. Χάμιλτον 98

3. Μπότας 63

4. Ραϊκόνεν 49

5. Ρικιάρντο 37

6. Φερστάπεν 35

7. Πέρεθ 34

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48