search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:38
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Prorata: 10 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ

15.05.2017 06:59
Δημοσκόπηση Prorata: 10 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ - Media

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Prorata η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο).

Συγκεκριμένα τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΝΔ 30%

ΣΥΡΙΖΑ 20%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%

Χρυσή Αυγή 9%

ΚΚΕ 9%

Ένωση Κεντρώων 8%

Το Ποτάμι 7%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%.
Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Στη μάχη του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος). Η εκτίμηση «κανένας από τους δυο» συγκεντρώνει από 30% έως 55%!

Όσον αφορά στη συμφωνία με τους θεσμούς, επτά στους δέκα (72%) τη χαρακτηρίζουν «κακή» και «μάλλον κακή», ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι «μάλλον καλή» και «καλή». Το 39% θεωρεί «μάλλον σημαντικά» και «σημαντικά» τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% «ασήμαντα» και «μάλλον ασήμαντα». Το 61% εκτιμά ότι δεν θα βελτιώσει την οικονομία, το 32% λέει πως «ναι» και το 7% «Δ.Ξ/Δ.Α.».

Η μεγάλη πλειοψηφία (63%) θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 24% ότι «θα μείνει ίδια», το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» και το 2% «Δ.Ξ/Δ.Α.». Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, «θα μείνει ίδια» το 34% και θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά» το 7%. Το 3% λέει «Δ.Ξ/Δ.Α.».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26