search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49
MENU CLOSE

Νταηλίκια Κασιδιάρη στη Βουλή: Επιτέθηκε στον Δένδια – Αποβλήθηκε από την αίθουσα (Videos)

15.05.2017 10:28
Νταηλίκια Κασιδιάρη στη Βουλή: Επιτέθηκε στον Δένδια -  Αποβλήθηκε από την αίθουσα (Videos) - Media

Άγριο επεισόδιο μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Νίκου Δένδια σημειώθηκε μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής στην έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα. 

Ενώ ο χρυσαυγής βουλευτής μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας πέρασε από μπροστά του. «Δεν βλέπεις ότι μιλάω;» ήταν η προκλητική αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη και ακολούθησε πανζουρλισμός. Βουλευτές από όλες τις πλευρές αντέδρασαν ενώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές απειλούσαν, φώναζαν και πέταγαν νερά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και χειριδικία ενώ κινητοποιήθηκε η φρουρά της Βουλής, σπεύδοντας στην Ολομέλεια. 

Ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας απέβαλε τον Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα ενώ ο χρυσαυγίτης βουλευτής βγαίνοντας, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια έβρισε με χυδαιότατες εκφράσεις τον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο της ΝΔ «για τα μνημόνια και τα αίσχη που φέρνουν στη Βουλή», όπως ισχυρίστηκε, ενώ ο Γιάννης Λαγός έλεγε ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια. 

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Δένδιας, λίγο αργότερα από το επεισόδιο, ανέφερε πως «περνούσα μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής και ο Κασιδιάρης μου είπε “που πας βρε” ή κάτι παρεμφερές. Εγώ δεν έφυγα γιατί αυτό θα συμβόλιζε κάτι. Στη συνέχεια, βουλευτές, ανάμεσά τους και βουλευτές της Χ.Α. ήρθαν προς τα εμάς». Και συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ότι «ο Κασιδιάρης με έσπρωξε και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τον τράβηξαν προς τα πίσω. Στη συνέχεια άρχισαν να εκτοξεύονται μπουκάλια με νερά και άλλα αντικείμενα ενώ έβριζαν εμένα και τον πρώην πρωθυπουργό». 

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα που στην Ολομέλεια διαδραματιζόταν το επεισόδιο και οι τραμπουκισμοί του Ηλία Κασιδιάρη και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έκλεισαν οι πόρτες που οδηγούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία, κίνηση που απέκλεισε από τους δημοσιογράφους την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν το τι συνέβαινε στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου.   


 

Αντιδράσεις Κομμάτων 

Για φασιστικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού, καταδικάζοντας τόσο τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όσο και τη στάση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

«Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και «να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, μίλησε για «εικόνες ντροπής» και χαρακτήρισε «λεκέ, του Κοινοβουλίου», τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια. «Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.

«Μην επιτρέψετε να καλύψει τη συζήτηση αυτή η άθλια κατάσταση», δήλωσε, πριν από λίγο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια και τον σάλο που δημιουργήθηκε στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε ότι προετοιμάζεται να προτείνει μομφή σε όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής διότι στήριξε την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε το λόγο και δήλωσε ότι με ευθύνη του Νίκου Δένδια και του Χ. Αθανασίου, ο Ηλ. Κασιδιάρης καθώς και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής πριν από λίγα χρόνια είχαν οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία. Μάλιστα ο κ. Λαγός υποστήριξε τις χυδαίες δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ είχε το θράσος να  δηλώσει πως αν «δεν κρατάγαμε τον Κασιδιάρη, θα σας είχε κάνει να τρέχετε από την αίθουσα».

Νίκος Βούτσης: Η ΚΟ της ΧΑ δεν θα συμμετάσχει στις Επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο

Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη τη συμπεριφορά Κασιδιάρη.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο. «Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Τοποθέτηση Νίκου Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας  μιλώντας από τα έδρα της βουλής τόνισε πως δεν προξένησε το γεγονός, πως απλά πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη.  Μάλιστα, όπως δήλωσε δεν ήταν έτοιμος να καταλογίσει το περιστατικό συνολικά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ωστόσο όταν άκουσε τα «αίσχη που δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του κόμματος κατάλαβε πως το είναι συνολικό πρόβλημα.

«Θέλω να ελπίζω πως αυτό τo εις βάρος μου επεισόδιο θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη βελτίωση της δημοκρατίας στη χώρα», δήλωσε στο τέλος της τοποθέτησής της του ο Νίκος Δένδιας

 

Αποβολή ΚΟ Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία

Το  προεδρείο τηςΒουλής αποφάσισε την αποβολή του σώματος της ΚΟ της Χρυσης Αυγής από τις συνεδριάσεις της επιτροπής για το πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο προεδερεύων, Μάκης Μπαλαούρας, αν κάποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχειρήσει να μπει στην αίθουσα η φρουρά θα τους εμποδίσει.  

 

 

Πηγή Video: Enikos

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49