search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Δεν θα πιστέψετε ποιο είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα υπολογιστών στον κόσμο

15.05.2017 14:15
Πάτρα: Στοχοποιούσε κόσμο μέσω Facebook - Απειλούσε ακόμα και με ένοπλες επιθέσεις - Media

 

Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν οργανισμοί και εταιρείες σε όλο τον κόσμο επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των υπολογιστών και του λογισμικού που χρησιμοποιούμε, αλλά και την ευθύνη των εταιρειών που το παράγουν να το διατηρούν ασφαλές.

Υπενθυμίζεται ότι οι χάκερς δεν χτύπησαν δίκτυα και υπολογιστές που χρησιμοποιούν το πιο σύγχρονο λειτουργικό πρόγραμμα της Microsoft, τα Windows 10, αλλά παλιότερα προγράμματα όπως τα Windows 7, 8, 8.1 και ΧΡ, για τα οποία η Microsoft έχει σταματήσει ή σταματά σταδιακά την υποστήριξη και την έκδοση “μπαλωμάτων” για κενά ασφαλείας.

Το πρόβλημα; Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ακόμα και σήμερα τη βάση για τους περισσότερους χρήστες στον πλανήτη, καθώς σχεδόν έξι στους δέκα χρησιμοποιούν κάποια παλιότερη έκδοση των Windows.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Net Applications, το πιο δημοφιλές λειτουργικό στον κόσμο παραμένουν τα Windows 7, σε ποσοστό 48,5%, και ακολουθούν τα Windows 10 σε ποσοστό 26,3%.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τρίτο πιο δημοφιλές πρόγραμμα στον πλανήτη είναι τα Windows XP, τα οποία βρίσκονται στο 7% των υπολογιστών του πλανήτη, ήτοι σε περίπου 140 εκατομμύρια υπολογιστές.

Σημειώνεται ότι η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη των ΧΡ από το 2014 και ότι υποχρεώθηκε να εκδώσει εκτάκτως ένα “μπάλωμα” για αυτά μετά την κυβερνοεπίθεση που συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμα και σήμερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52