search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Έχει και μυαλό και ομορφιά: Χημικός που εργάζεται στην επιτροπή πυρηνικών η νέα Miss USA (Photos)

15.05.2017 18:17
Έχει και μυαλό και ομορφιά: Χημικός που εργάζεται στην επιτροπή πυρηνικών η νέα Miss USA (Photos) - Media

 

Μεγάλη νικήτρια των καλλιστείων Miss USA αναδείχθηκε η 25χρονη Κάρα ΜακΚούλα, εκπροσωπώντας την περιφέρεια της Κολούμπια.

Αυτό που ξεχωρίζει πέρα από την ομορφιά της, είναι το βιογραφικό της που ξεφεύγει από το στερεότυπο που έχουν αρκετοί στο μυαλό τους για τις υποψήφιες των καλλιστείων.

Έχει πτυχίο χημικού και εργάζεται για τη ρυθμιστική επιτροπή πυρηνικών των ΗΠΑ.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι απαντήσεις της σε ερωτήσεις του διαγωνισμούς, π.χ. όταν ρωτήθηκε για τα δικαιώματα στην υγειονομική περίθαλψη, απάντησε ότι είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα και πρόσθεσε: «Ως υπάλληλος της κυβέρνησης, έχω υγειονομική περίθαλψη και βλέπω από πρώτο χέρι ότι για να έχει κάποιος κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει δουλειά».

Επιπλέον, αρκετοί την επέκριναν επειδή απάντησε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια και προτιμά τη λέξη «ισότητα», υποστηρίζοντας ότι «γυναίκες, είμαστε ίσοι με τους άνδρες, ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας».

Το Associated Press γράφει ότι η 25χρονη που γεννήθηκε στην Ιταλία, έχει ζήσει στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Χαβάη, ενώ μεγάλωσε στη Βιρτζίνια.

Στόχος της, όπως είπε, είναι να ενθαρρύνει όσα περισσότερα παιδιά και γυναίκες μπορεί να ασχοληθούν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

Αναφερόμενη στη δουλειά της στην επιτροπή πυρηνικών, είπε ότι θα συζητήσει με τον προϊστάμενό της το ενδεχόμενο να πάρει ένα χρόνο άδεια, για τη «θητεία» της ως Miss USA.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:14