search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:21
MENU CLOSE

Σπάνιες φωτογραφίες: Η σορός του αρχηγού των SS αμέσως μετά την αυτοκτονία του με δηλητήριο (Photos)

15.05.2017 18:59
Σπάνιες φωτογραφίες: Η σορός του αρχηγού των SS αμέσως μετά την αυτοκτονία του με δηλητήριο (Photos) - Media

 

Ο Χάινριχ Λούιτπολντ Χίμλερ ήταν από τους γνωστότερους Γερμανούς εθνικοσοσιαλιστές πολιτικούς.

Ως αρχηγός της SS είχε την κύρια ευθύνη της οργάνωσης για την πραγματοποίηση του Ολοκαυτώματος, όπως και για πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το 1945, απογοητευμένος ο Χίμλερ πίστευε ότι η νίκη είχε γλιστρήσει από τα χέρια της γερμανικής κατοχής και κρυφά προσπάθησε να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από μια δίκη για εγκλήματα πολέμου.

Αλλά, ο Αϊζενχάουερ αρνήθηκε να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Χίμλερ. Εξαγριωμένος ο Χίτλερ αποκάλεσε τον Χίμλερ έναν προδότη, τον απομάκρυνε από τις δυνάμεις του και από το ναζιστικό κόμμα.

Τότε, ο Χίμλερ προσπάθησε να κρυφτεί από τους Ευρωπαίους Συμμάχους. Ξύρισε το μουστάκι του, φόρεσε κάλυμμα στο αριστερό μάτι του και κουβαλούσε πάνω του πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης στο όνομα Χάινριχ Χίτζινγκερ.

Μετακινήθηκε σε διάφορα μέρη, μέχρι που τον συνέλαβαν στο 31ο βρετανικό στρατόπεδο, κοντά στο Λούνεμπουργκ, στις 23 Μαΐου.

Ο αξιωματικός Τόμας Σιλβέστερ άρχισε να ανακρίνει τον Χίμλερ. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στον γιατρό του στρατοπέδου για εξετάσεις. Όταν ο γιατρός Γουέλς είδε ένα σκούρο αντικείμενο στην κάτω γνάθο του, του ζήτησε να έρθει πιο κοντά για να το εξετάσει καλύτερα στο φως και να το αφαιρέσει. Επρόκειτο για μια μικρή γυάλινη κάψουλα, την οποία δάγκωσε δυνατά ο Χίμλερ απελευθερώνοντας κυάνιο και δαγκώνοντας τα δάχτυλα του γιατρού.

Ο Χίμλερ έπεσε στο έδαφος. Η μυρωδιά του δηλητηρίου εξαπλώθηκε στην αίθουσα.

Αμέσως, τον ανασήκωσαν και έβαλαν το στόμα του σ’ ένα μπολ με νερό για να ξεπλυθεί το δηλητήριο. Ο γιατρός προσπάθησε να τον συνεφέρει, αλλά ήταν μάταιο. Ήταν νεκρός μέσα σε 15 λεπτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:20