search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Η Μέρκελ «ανοίγει» την ψαλίδα: Στο 12% η διαφορά από τον Σουλτς

17.05.2017 05:58
Απογειώνονται τα ποσοστά της Μέρκελ-Στο 40% στην πρόθεση ψήφου - Media

 

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διευρύνουν την διαφορά τους με τους κεντρο-αριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στις 12 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση (Forsa) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ απομένουν περίπου τέσσερις μήνες από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών.

Η δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL δίνει ποσοστό 38% στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Χριαστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) της Μέρκελ, από το 36% που είχαν πριν από μία εβδομάδα. Το SPD καταγράφει πτώση κατά 3 μονάδες στο 26%.

Η δημοσκόπηση αυτή, έγινε πριν από τη διεξαγωγή των σημαντικών τοπικών εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που πραγματοποιήθηκαν στην Κυριακή και τις κέρδισε το CDU.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις οι συντηρητικοί προηγούνται με 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τους σοσιαλιστές σε πανγερμανικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33