search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:12
MENU CLOSE

Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια

17.05.2017 06:45
Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια  - Media

 

Αντισυνταγματικές έκρινε τις περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Σε πολυσέλιδη έκθεση της, που συνοδεύει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, εκφράζει επιφυλάξεις για την ορθότητα των διατάξεων και έτσι θέτει υπό αμφισβήτηση την απαίτηση των δανειστών να διασφαλιστεί η συνταγματικότητα της «συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, τίθεται θέμα κύρωσης του κοινοβουλίου.

“Πάμε σε ξεπεσμό του κοινοβουλίου. Οταν έρχεται το δημοσιονομικό δικαστήριο της πατρίδας και λέει ομόφωνα αντισυνταγματικές, έρχεται η Επιστημονική Επιτροπή, 5 κορυφαίοι καθηγητές, λένε αντισυνταγματικές, δεν μπορεί το κοινοβούλιο να νομοθετεί τις αθλιότητες που λέει και εντοπίζει η Επιτροπή”, τόνισε ο ίδιος.

H απόφαση αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια στις 04:00 τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό από τον Αλέξη Μητρόπουλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:12