search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:36
MENU CLOSE

Νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου στα γρήγορα

17.05.2017 07:50
fteroyges_kotopoulo.jpg

 

Αν βιάζεστε και πρέπει πολύ σύντομα να φτιάξετε κάτι πολύ νόστιμο αυτές οι φτερούγες από κοτόπουλο που “φέρνουν κάτι από κινέζικο” είναι εξαιρετικά νόστιμες. Και έχουν ένα μεγάλο προσόν: τις λατρεύουν τα παιδάκια. 

Ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανητές.

Υλικά
1 πακέτο φτερούγες κοτόπουλου (νομίζω οτι είναι 8 ή 10)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
1 κουταλιά της σούπας soya sαuce
2 κουταλιές της σούπας teriyaki sauce
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σουσάμι

Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε ένα ταψάκι μιας χρήσης (εγώ δηλαδή έτσι κάνω για να μην έχω να πλένω μετά ). Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι. Αλείφουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου, και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 οC, για περίπου 10 λεπτά. Μόλις ροδίσουν, τις γυρίζουμε από την άλλη ακριβώς και τις αλείφουμε ξανά με το μείγμα των υλικών που ενδεχομένως έχει περισσέψει. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, τα αφήνουμε άλλα 10 περίπου λεπτά να ψηθούν κι αυτό είναι. Αν θέλουμε, όσο ψήνονται τα κοτοπουλάκια βάζουμε και πατάτες να τηγανιστούν. Φτιάχνουμε και μια σαλάτα και ένα υπέροχο γεύμα είναι στη διάθεσή μας!

 

 

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:36