search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:02
MENU CLOSE

Βουλή: Τροπολογία της ΝΔ για τα δικά της «αντίμετρα»

17.05.2017 10:17
Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ - «Ναι» σε δεκάδες άρθρα από την αντιπολίτευση - Media

 

Τα δικά της… «αντίμετρα» κατέθεσε με την μορφή τροπολογίας η ΝΔ στην συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Στην τροπολογία που κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ, με πρώτο υπογράφοντα τον Χρήστο Σταϊκούρα, αναφέρεται ότι «με τις προωθούμενες διατάξεις διατίθεται πίσω στην κοινωνία που σήκωσε το βάρος της υπερφορολόγησης και της στάσης πληρωμών, μικρό αλλά ουσιαστικό μέρος αυτής της υπέρβασης, ίσο με 865 εκατ. ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2017». 

Έτσι, η «γαλάζια» πλευρά προτείνει το ποσό από την υπέρβαση του πλεονάσματος να διατεθεί για τη δημιουργία θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος κατά 20%, την επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές στο 13% από 24% που είναι σήμερα και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

«Ρεαλιστική, ειλικρινή και κοστολογημένη» χαρακτήρισε την πρόταση ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας καθώς παρουσίασε την τροπολογία, σημειώνοντας ότι στηρίζεται στην πρόταση που έχει καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:02