search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:01
MENU CLOSE

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

17.05.2017 15:32
Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες - Media

 

To πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντιμέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση:

20:43 «Δεν έχουμε καμία διάθεση να υπερασπιστούμε μια πολιτική λιτότητας που δεν την υιοθετούμε. Ούτε έχουμε την ψευδαίσθηση για τα μέτρα που παίρνουμε. Είναι πολύ εύκολο να κατεδαφίζεις και δύσκολο να χτίζεις. Φαίνεται όμως ότι για πρώτη φορά μετά το 2010, στην τρέχουσα χρονιά, υπάρχει δυνατότητα αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα που αυτό μεταφράζεται και σε νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

20:39 «Το νέο ειδικό μισθολόγιο έρχεται να διασφαλίσει τη διατήρηση των ονομαστικών αποδοχών του προσωπικού. Αυξάνεται ο βασικός μισθός με την ενσωμάτωση επιδομάτων και διασφαλίζεται το εισοδηματικό επίπεδο του προσωπικού», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

19:50 «Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί απ’ όλους υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας «από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς».

19:18 Αισιοδοξία ότι, και από τα μηνύματα που παίρνει από παντού, θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαίου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

19:15 «Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης δημιουργούνται προϋποθέσεις για να σχεδιάσουμε το μέλλον. Με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου και με την ολοκλήρωση της συμφωνίας δημιουργούνται νέα δεδομένα. Ας τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και της νέας γενιάς», ανέφερε μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

17.57 Στην αίθουσα της Ολομέλειας αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας. Δίπλα στον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

17.50 Θα είναι πράξη ελάχιστης πολιτικής ευθύνης, να ψηφίσει η αντιπολίτευση έστω τα αντίμετρα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

17.43 «Η συμφωνία που προέκυψε από την διαπραγμάτευση περιέχει και επώδυνα μέτρα που δεν αποτελούν όμως επιλογή της κυβέρνησης. Για αυτό και δεν μας οδηγεί σε πανηγυρισμούς. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης και προσπαθούμε να την αντιστρέψουμε. Πρώτη φορά έχουμε ένα αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με ουδέτερο αποτέλεσμα, με ισοδύναμα μέτρα. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν αντισταθμιστικά μέτρα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης.

17.13 «Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα ούτε ψευτοαντίμετρα»: αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση (αλλά και ενδεχομένως και προς άλλες κατευθύνσεις) ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη.

17.00 Στην ανάγκη να ενταθούν οι αγώνες του εργατικού κινήματος αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

16.50 «Επιδίωξη της συμφωνίας με τους πιστωτές είναι να δημιουργηθούν γερά θεμέλια μέσα από μεταρρυθμίσεις στις δομές της οικονομίας, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη πιστωτών και επενδυτών στην ελληνική οικονομία και να υπάρξουν οι αναγκαίες εισροές κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και τη δημιουργία απασχόλησης», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

16.15 Nα μην ψηφίσουν «τις αντιαναπτυξιακές διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2019 -2021», καλεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης τους βουλευτές όλων των κομμάτων. 

15.55 Για αθέτηση όλων των δεσμεύσεων και των υποσχέσεων που έδωσε στον ελληνικό λαό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «ανθρωπάκια», τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, «προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας θα ψηφίσουν όλα τα φριχτά μέτρα του νομοσχεδίου».

14.50 «Αν το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2015, οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάσπαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, το τέταρτο μνημόνιο τον οδηγεί στην απόλυτη κατάρριψη όλων των μύθων του της τελευταίας 30ετίας» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

14.42 «Είναι γνωστό ότι από τα μέτρα των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων δεν θα επηρεαστούν τα 2/3 περίπου των συντάξεων, ενώ το 18% που αναφέρεται στο νόμο αποτελεί το ανώτατο όριο, αποτελεί το ταβάνι, δεν αποτελεί αυτό που πρόκειται να συμβεί στους υπόλοιπους συνταξιούχους που μπορεί να δούνε κάποια παρέμβαση στην προσωπική τους διαφορά» είπε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

14.40 Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβληθεί νωρίτερα επί του νομοσχεδίου.

11.55  Τροπολογία για την διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, κατέθεσε η ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο με στόχο το περιεχόμενό της να τεθεί την Πέμπτη σε ονομαστική ψηφοφορία.

11.40 «Είμαστε σε συμφωνία, γιατί είμαστε σε επιτροπεία», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και κατηγόρησε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι βούλιαξαν τη χώρα.

10.45 Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου υπέβαλε με την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Αντίστοιχο θέμα έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

10.30  Τον αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:00