search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά

18.05.2017 12:56
Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά - Media

 

Απόψε η Βουλή θα ψηφίσει δύο μνημόνια, το τρίτο plus και το τέταρτο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τοποθέτηση του στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα. Χαρακτήρισε ως χαμένη «παιδική χαρά» το email Χαρδούβελη, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει σενάριο success story για την ελληνική οικονομία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά, δεν είναι σε στερεά κατάσταση. Προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου, στο οποίο κάθε φορά εισέρχεται.  Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καλές-κακές, είχαν στερεά κατάσταση».  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως θα σερνόμαστε μέχρι την ημερομηνία των εκλογών με προσχήματα σοβαρότητας και μετά θα πάμε σε πόλωση και ρήξη και μίλησε για ακόμη μια φορά για για εκλογές και κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά από εκλογές χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση, ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να μετάσχει, χωρίς να μπορεί να παρεμποδίσει ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σημειώντας «πώς μπορεί να διαπραγματευτείς όταν πας και τα δίνεις όλα εκ προοιμίου παρακαλώντας να σε βοηθήσουν να κάνεις πολιτικά τεχνάσματα; Αυτή είναι η δήθεν διαπραγμάτευση.  Ευτελίζεται η χώρα και πολιτικά αλλά και οικονομικά».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονισε: «πώς μπορεί να διαπραγματευτεί μία κυβέρνηση που λέει στους δανειστές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι δύο πράγματα. Να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να μεταφέρει τα δύσκολα σε χρόνο που τοποθετείται στη θητεία της επόμενης κυβέρνησης, άρα “βοηθήστε με – λέει στους δανειστές- να τα φορτώσω στους επόμενους”, και δεύτερον, “δεν έχω καμία αξίωση, βάλτε όσα υφεσιακά μέτρα θέλετε”». 

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βανιζέλο «δεν υπάρχει καμία στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο» ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «καταρχάς οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη γιατί υπέγραψαν και υπέβαλαν στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα η επεξηγηματική έκθεση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021, όπου στις σελίδες 146 και 147, παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012:PSΙ, OSΙ, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων, όλο αυτό που μας επιτρέπει σήμερα να προσδοκούμε πρόσθετα μέτρα για το χρέος και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο απ’ ό,τι θα το έγραφα εγώ, είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02