search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:23
MENU CLOSE

Δωρεάν σύνδεση στο ίντερνετ για τους μόνιμους κατοίκους 13 ακριτικών νησιών του Αιγαίου

18.05.2017 15:36
Πασίγνωστο ζευγάρι Τούρκων ηθοποιών αγοράζει σπίτι στην Ελλάδα (Photos) - Media

 

Την παροχή δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους 13 ακριτικών νησιών του Αιγαίου, προαναγγέλουν, σε απαντητική επιστολή τους προς τους δημάρχους αυτών των νησιωτικών δήμων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής και ο υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Για το θέμα αναμένεται να υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση στις αρχές του επόμενου μήνα από τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππά και Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ενώ, τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού, όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης είναι επιχορηγούμενα.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά τους δήμους Λειψών, Γαύδου, Χάλκης, Αγαθονησίου, Τήλου, Αγ. Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρρών, Μεγίστης, Φολεγάνδρου, Οινουσών και Κιμώλου, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία σε 10.831 νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση στις σύχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.

«Η δέσμευση του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο προς τους νησιώτες και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης που βίωναν τα νησιά μας, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες. Η αναφερόμενη δράση για χορήγηση δωρεάν εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεση ίντερνετ στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την ψηφιακή εποχή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης των νησιωτικών περιφερειών, γεγονός που θα συμβάλει στην εξοικείωση των κατοίκων με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών», τονίζουν από κοινού στην επιστολή ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21