search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:18
MENU CLOSE

Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Φωτιά σε σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη (Video)

18.05.2017 18:00
Επεισόδια έξω από τη Βουλή - Φωτιά σε σκοπιά του Άγνωστου Στρατιώτη (Video) - Media

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Για αρκετή ώρα τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ανταλλαγή μολότοφ, πετρών και χημικών τα οποία δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα που τίθενται προς ψηφοφορία στη Βουλή.

Τα συνδικάτα αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο «που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, «τα μέτρα είναι βάρβαρα και αντιλαϊκά με νέες περικοπές συντάξεων, λοκ άουτ, ομαδικές απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή», τονίζοντας ότι και μετά την ψήφισή τους, τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους για την κατάργησή τους.

Η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε και μουσικό χρώμα, καθώς πραγματοποιήθηκε συναυλία με λαϊκούς τραγουδιστές, με συνοδεία τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Αργά το βράδυ δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η Αμαλίας, ενώ έγιναν και δυο συλλήψεις. Στον έναν εκ των δυο συλληφθέντων βρέθηκαν στην κατοχή του τσεκούρι και σφυρί. 

Νωρίτερα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια :

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16