search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Οργή Γεννηματά κατά Βούτση για τη σειρά των ομιλητών – Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή

18.05.2017 19:07
Γεννηματά: Πλήγμα η επίσκεψη Ερντογάν - Media

Τη φραστική επίθεση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά δέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στη διάρκεια των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Η οργή της κ. Γεννηματά οφείλεται στο γεγονός ότι η ομιλία της ορίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί μετά από αυτή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η πρόεδρος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε το λόγο όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε πως μετά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη θα μιλούσε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι είθισται ο πρωθυπουργός να μιλά τελευταίος για να έχει ακούσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας δεν αντέχει να ακούσει άλλη κριτική. Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ρίχνοντας το φταίξιμο “σε κάποιους αρχηγούς που άργησαν” δείχνοντας μάλλον προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασιλη Λεβέντη και υποστήριξε ότι δεν είναι σε βάρος της κ.Γεννηματά η αλλαγή της σειράς.

Ωστόσο, η κ. Γεννηματά εξέφρασε την οργή της και όταν πλέον έλαβε το λόγο, μετά και τη δευτερολογία του κ. Τσίπρα, ενώ από τη Χαριλάου Τρικούπη έγινε λόγος για μεθόδευση και σημειώθηκε ότι η κ.Γεννηματά ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στις 6:30 (πριν τον κ.Μητσοτάκη) και βρισκόταν στην αίθουσα έξι και δέκα λεπτά.

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έγραψε στο twitter: «Είναι απλά ντροπή, δεν έδωσαν το λόγο στην κ Γεννηματά γιατι ο κ Τσίπρας δεν θέλει ν αναμετρηθεί με το survivor! Ντροπή κ μονο ντροπή!».

Είναι απλά ντροπή, δεν έδωσαν το λόγο στην κ Γεννηματά γιατι ο κ ΤΣΙΠΡΑΣ δεν θέλει ν αναμετρηθεί με το survivor! Ντροπή κ μονο ντροπή!

— ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔ (@Odysseas_) May 18, 2017

Πάντως, μετά το τέλος της ομιλίας της κ. Γεννηματά, ο κ. Βούτσης της επισήμανε σε έντονο ύφος ότι την παρακολούθησαν και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ, επισήμανση που προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία ακούστηκε να φωνάζει προς τον πρόεδρο της Βουλής «ντροπή σου!».

Νέο παραμύθι τα αντίμετρα και οδυνηρή πραγματικοτητα τα μέτρα

«To μόνο σχέδιο που έχει ο κ.Τσίπρας είναι να παραμείνει στην εξουσία» τόνισε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει όχι στα μέτρα και τα αντίμετρα» σημείωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζοντας πως τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι και τα μέτρα είναι η οδυνηρή πραγματικότητα.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «έχετε βάλει ταμπέλα “πωλείται” πάνω από την Ελλάδα. Ξεγυμνωθήκατε, χάσατε και το τελευταίο φύλλο συκής» ενώ αναφερόμενη στην συμφωνία  τόνισε ότι περιλαμβάνει σκληρά μέτρα «χωρίς καμία ρύθμιση για το χρέος».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στάθηκε, όπως ήδη σημειώσαμε, ιδιαίτερα αιχμηρή απέναντι στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το χρονοδιάγραμμα ομιλιών των πολιτικών αρχηγών λέγοντας πως «αν νομίζετε ότι αυτή η κακοπαιγμένη παράσταση έχει ακροατήριο κάνετε λάθος. Ο ελληνικός λαός περίμενε απαντήσεις και όχι την καρικατούρα του δικομματισμού, που δεν κόβει εισιτήρια, ούτε στο διάλειμμα δεν κόβουν για να σας δούνε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:09