search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:31
MENU CLOSE

Με 153 «ναι» πέρασε η συμφωνία για μέτρα και αντίμετρα – «Παρών» Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 56

18.05.2017 20:32
Με 153 «ναι» πέρασε η συμφωνία για μέτρα και αντίμετρα - «Παρών» Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 56 - Media

 

Με 153 «Ναι» και την Τασία Χριστοδουλοπούλου να ψηφίζει «ναι» σε όλα με εξαίρεση το άρθρο 56 στο οποίο ψήφισε «παρών» πέρασε η συμφωνία (με 128 «Όχι») για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε στην α’ ανάγνωση του καταλόγου και αφού την αναζήτησαν αρμόδια στελέχη επέστρεψε στην αίθουσα της Ολομέελιας για τη β’ ανάγνωση.

Σύμφωνα με πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται ζήτημα σχετικά με την απόφαση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου καθώς όπως υποστήριξαν η απόφαση της δεν ήταν πολιτική αλλά καθαρά προσωπική και συναισθηματική. Σημείωναν επίσης ότι η βουλευτής είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ο οποίος σεβάστηκε την άποψη της.

«Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω “όπλα” σε κανέναν και για τίποτα» ανέφερε σε γραπτή της δήλωση η Τασία Χριστοδουλόπουλου αναφέροντας ότι η απόφασή της σχετίζεται με την συνδικαλιστική δράση του αδερφού της στην ΟΙΕΛΕ.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές. Από την ψηφοφορία  απουσίαζαν οι 17 βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι είχαν δικαίωμα ψήφου αλλά απείχαν από τη διαδικασία, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που βρίσκονταν στο εξωτερικό και έκαναν γνωστό ότι θα ψήφιζαν όπως και η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ και 128 κατά. Τα άρθρα 70 και 71 που αφορούν την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών έλαβαν την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρη συνεδρίαση με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24