search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:20
MENU CLOSE

Η Σαντορίνη δεν ξεχνά τον Αριστείδη Αλαφούζο-Σήμερα η τελετή ταφής στο νησί

19.05.2017 10:34
Η Σαντορίνη δεν ξεχνά τον Αριστείδη Αλαφούζο-Σήμερα η τελετή ταφής στο νησί - Media

 

Η Σαντορίνη δεν ξεχνά την πολύπλευρη και αθόρυβη προσφορά του Αριστείδη Αλαφούζου στο γενέθλιο τόπο του. Σε κλίμα συγκίνησης, πλήθος κόσμου, από επισήμους όπως βουλευτές και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, μέχρι συνεργάτες και συγχωριανοί του, οι οικείοι του, αλλά και πολλά παιδιά που κρατούν από ένα τριαντάφυλλο, λένε το δικό τους «τελευταίο αντίο» στον Αριστείδη Αλαφούζο καθώς η θηραϊκή γη τον υποδέχεται στα σπλάχνα της. 

Ο Αριστείδης Αλαφούζος γεννήθηκε στην Οία στις 9 Μαρτίου του 1924, και όσο μακριά κι αν βρέθηκε από το νησί ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του και τους ανθρώπους του, αποδεικνύοντάς το έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό, προς ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με ψήφισμά του αποφάσισε σήμερα Παρασκευή να παραμείνει κλειστό και το Δημοτικό Σχολείο Οίας. 

Ο Αριστείδης Αλαφούζος σύμφωνα με την απόφαση 421/2011 (22/11/2011) του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας είχε ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Δημότη Θήρας, ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης των Θηραίων προς τον ευεργέτη συμπατριώτη τους. Η τελετή της ανακήρυξης του πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη στις 02 Φεβρουαρίου 2012.

Πηγή: skai.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17