search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10
MENU CLOSE

Ο Διονύσιος Ίκκος, ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ενδοκρινολογίας, ο επόμενος πρωταγωνιστής του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COSMOTE HISTORY

19.05.2017 12:44
Οι ιδιώτες γιατροί «γύρισαν την πλάτη» στην κυβέρνηση - Μόνο οκτώ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα - Media
 
Το 5ο επεισόδιο του νέου κύκλου επεισοδίων του «Αυτοί που Τόλμησαν», της πρωτότυπης παραγωγής της COSMΟΤΕ TV, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Διονύσιου Ίκκου, (1921-1993), ενός από τους θεμελιωτές της ειδικότητας της ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Δευτέρα 22 Μαΐου στις 22.00. 
 
Ο Διονύσιος Ίκκος, γεννήθηκε στο Συρράκο της Ηπείρου (1921) και από μικρός έδειξε την κλίση του στα γράμματα. Αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή, ακολούθησε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας και το 1952 πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Από το 1952 μέχρι το 1961, ασκήθηκε στην ενδοκρινολογία, δουλεύοντας ερευνητικά στην Στοκχόλμη. Εκεί, ολοκλήρωσε την έρευνά του και εξελίχθηκε σε μείζονα ερευνητή, πάνω στις επιδράσεις της υποφυσεκτομής στον άνθρωπο και της μεταβολικής δράσης της αυξητικής ορμόνης. Το 1961, στο ζενίθ της καριέρας του, άφησε πίσω του την Σουηδία και επέστρεψε στην Ελλάδα για να πιάσει από την αρχή το νήμα της επιστήμης του.
 
Διορίστηκε Διευθυντής στην Ενδοκρινολογική Μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και στην πορεία το ανέδειξε σε μια αξιοθαύμαστη κλινική. Η ερευνητική δραστηριότητα του Διονύσιου Ίκκου υπήρξε τεράστια σε Ελλάδα και Σουηδία, με πάνω από 550 δημοσιευμένες εργασίες σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Σουηδικά. Συνταξιοδοτήθηκε το 1983, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.
 
Με αποκλειστικό υλικό από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, το «Αυτοί που Τόλμησαν» αποκαλύπτει την προσωπικότητα του επιστήμονα, που συνέβαλε ώστε η ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας να καθιερωθεί στη χώρα μας σαν αυτόνομη ειδικότητα της Ιατρικής Επιστήμης.
 
Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Σταύρος Ψυλλάκης, ενώ την έρευνα η Γιούλη Κόκκορη. 
Δείτε το τρέιλερ του 5ου επεισοδίου: https://www.youtube.com/watch?v=VDIOYlt7HBE
Τα επεισόδια του 2ου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν» προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
 
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» εντάσσεται στις πρωτότυπες εκπομπές και σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της COSMOTE TV, www.cosmotetv.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:09