search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:34
MENU CLOSE

Πέθανε ο Στάνλεϊ Γκριν – Ο άνθρωπος που κέρδισε πέντε φορές το βραβείο World Press Photo (Photos)

19.05.2017 16:24
Πέθανε ο Στάνλεϊ Γκριν – Ο άνθρωπος που κέρδισε πέντε φορές το βραβείο World Press Photo (Photos) - Media

 

Ο Αμερικανός φωτοειδησεογράφος Στάνλεϊ Γκριν, στον οποίο είχε απονεμηθεί πέντε φορές το βραβείο World Press Photo, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 68 ετών σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού, της πόλης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλιμάν Σακομανί, ο διευθυντής του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου NOOR Images, του οποίου ο Γκριν ήταν ένας από τους συνιδρυτές.

Ο παγκοσμίως γνωστός νεοϋορκέζος φωτογράφος, που είχε απαθανατίσει κρίσεις όπως στον πόλεμο στην Τσετσενία, υπήρξε στα νιάτα του μέλος των Μαύρων Πανθήρων και ακτιβιστής εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Ο Σακομανί, συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Γκριν, διευκρίνισε πως ο φωτογράφος απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια—είχε μολυνθεί από Ηπατίτιδα C στο Τσαντ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Γκριν το 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:33