search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:59
MENU CLOSE

Αυτό είναι το χειρότερο από τα social media για την ψυχική υγεία

19.05.2017 19:04
Ο καιρός επηρεάζει και τις αναρτήσεις στα Social Media - Media
 
Συχνά αναφέρεται ότι τα social media έχουν επιδεινώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και ότι η χρήση τους δημιουργεί προβλήματα συγκέντρωσης.
 
Η Βασιλική Κοινότητα για τη Δημόσια Υγεία, ωστόσο, αποφάσισε να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και να διαπιστώσει ποιο από τα social media βλάπτει περισσότερο την ψυχική υγεία, ιδίως δε των νέων ανθρώπων.
 
Έτσι, πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ 1.479 ατόμων ηλικίας 14-24 ετών και διαπίστωσε ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που επιδρά πιο αρνητικά στον ψυχισμό των νέων ανθρώπων είναι το Instagram, καθώς επηρεάζει αρνητικά την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους, τον ύπνο (!) τους και τους προκαλεί διαρκές άγχος μήπως και χάσουν κάποια εξέλιξη.
 
Από την άλλη πλευρά, οι ερωτηθέντες θεωρούν ως πιο θετικό από τα social media το YouTube και ακολουθούν τα Twitter, Facebook και Snapchat.
 
Στην έκθεσή της η Βασιλική Κοινότητα ανέφερε ότι «οι πλατφόρμες που υποτίθεται ότι βοηθούν τους νέους ανθρώπους να συνδέονται μεταξύ τους, στην πραγματικότητα μάλλον ενισχύουν μια κρίση στην ψυχική υγεία τους».
 
Μάλιστα, προτείνεται τα ίδια τα social media να προειδοποιούν τους χρήστες τους για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης, καθώς, όπως υποστηρίζει η έκθεση, είναι εξίσου εθιστικά με τη νικοτίνη και το αλκοόλ.
 
Η έρευνα επισημαίνει ότι τις πιο αρνητικές απόψεις τις συγκεντρώνουν δύο social media (Instagram και Snapchat) που επικεντρώνονται στις φωτογραφίες, προκαλώντας συναισθήματα ανεπάρκειας και άγχους στους νέους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:58