search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις απαιτήσεις των πιστωτών»

21.05.2017 15:58
Τσακαλώτος: Το αρχηγικό κόμμα είναι στα αζήτητα της Ιστορίας - Media

 

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στους Financial Times και ξεκαθάρισε πως η χώρα μας έχει κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που ζητούν οι πιστωτές και καλεί όλους στο αυριανό eurogroup, να φτάσουν σε συμφωνία έτσι ώστε να εξοικονομηθεί η επόμενη δόση.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης πως μια συμφωνία θα ανοίξει την πόρτα για τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα δώσει «το σήμα στις αγορές που περίμεναν τόσοι πολλοί επενδυτές».

Σχετικά με το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα υιοθέτησε φορολογικές, συνταξιοδοτικές και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα. Το ΔΝΤ επιμένει επίσης ότι οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να αναλάβουν πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Οι Ευρωπαίοι, πάντως, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποδεχθούν κανένα «κούρεμα» σε αυτά που χρωστά η Ελλάδα ενώ και τα ανώτατα όρια επιτοκίων θέτουν επίσης πολιτικά και πρακτικά εμπόδια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33