search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:02
MENU CLOSE

Η πιο τραγανή ζύμη για πίτσα με μόνο δύο υλικά

21.05.2017 16:22
ΗΠΑ: Εργαζόμενοι έφτιαξαν πίτσα με πεπερόνι σχηματίζοντας σβάστικα - Απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες (Photo) - Media

 

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι η πίτσα. Ταιριάζει σε κάθε περίσταση, σε κάθε εποχή, με κάθε παρέα. Αν σας αρέσει να φτιάχνετε την δική σας σπιτική πίτσα με τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς από πάνω, σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζύμη μόνο με 2 υλικά!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, γίνεται και το αποτέλεσμα, μάλιστα, θα σας εκπλήξει ακόμη περισσότερο. Για να φτιάξετε τη νόστιμη ζύμη της πίτσας, λοιπόν, προμηθευτείτε τα 2 αυτά υλικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Παρασκευή: Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Στη συνέχεια, ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια ενιαία μάζα. Ζυμώστε τη ζύμη σας από γιαούρτι και αλεύρι για 8 με 10 λεπτά επάνω σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Αν η ζύμη σας είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο γιαούρτι ακόμα, ενώ αν κολλάει σημαίνει πως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Προσοχή μην ρίξετε παραπάνω αλεύρι από όσο πρέπει και η ζύμη σας γίνει πολύ σκληρή. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανοίξτε την στο μέγεθος και το σχήμα που θέλετε. Σε ένα ταψί πασπαλίστε λίγο καλαμποκάλευρο ή περάστε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει την ώρα του ψησίματος η ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί.

Πηγή: spirossoulis.com

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01