search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Αδειάζει το Ελληνικό από τους πρόσφυγες

21.05.2017 18:39
Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του Ελληνικού - Media

Ξεκίνησε η σταδιακή απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών, που παρέμεναν τους τελευταίους μήνες στο πρώην αεροδρόμιο

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η σταδιακή εκκένωση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από τις λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν κυρίως στο εγκαταλελειμένο κτίριο των αναχωρήσεων του Δυτικού Αερολιμένα.

Προτεραιότητα δίδεται στις ευάλωτες ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνοι με μικρά παιδιά, ασθενείς, ηλικιωμένοι και γυναίκες οι οποίες ταξιδεύουν μόνες).

Βασικός προορισμός είναι το κέντρο φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Θήβα, καθώς και σε άλλες δομές της Αττικής όπου υπάρχει χώρος για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.

Όσον αφορά σε μια μειοψηφία  μεταναστών, κυρίως νεαρών με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν, οι οποίοι αντιδρούν στη μετακίνηση τους δεν αποκλείεται η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αφού δέσμευση της Πολιτείας είναι η παράδοση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στην Κοινοπραξία που πλειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση και διαχείριση του «φιλέτου» της Νότιας Αττικής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18