search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:09
MENU CLOSE

Η ζούγκλα του… Αμαζονίου στον σταθμό του Άργους!

22.05.2017 05:29
Άργος: Άγνωστοι λεηλάτησαν πάνω από 100 τάφους (Photos/Video) - Media

 

Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει ο σιδηροδρομικός σταθμός του Άργους, και βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο εν όψει καλοκαιριού.

Βρώμα και δυσωδία παντού εγκυμονώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία, ενώ τα ξερόχορτα έχουν σκεπάσει τον περιβάλλοντα χώρο αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς που θα έκαιγε το ιστορικό μνημείο του 19ου αιώνα, θέτοντας σε κίνδυνο και τα παρακείμενα σπίτια.


 Ο Σ.Σ. Άργους είναι ένα μακρόστενο πετρόκτιστο οικοδόμημα, με τοξωτά ξύλινα ταμπλαδωτά πορτοπαράθυρα, που τον κατατάσσουν στα πρώτα δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στο νεότερο ελληνικό κράτος και μάλιστα περιλαμβάνεται στον διαρκή κατάλογο κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελλάδος. Με την κατάργηση των τακτικών σιδηροδρομικών δρομολογίων στα τέλη του 2010, άρχισε σταδιακά να περιέρχεται σε πλήρη ανυπολυψία έχοντας παραβιαστεί και λεηλατηθεί αρκετές φορές.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΟΣΕ, στον οποίο ανήκει ο χώρος, ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού και σφράγισης με υποσχέσεις για αποκατάσταση αλλά το αποτέλεσμα ήταν μία τρύπα στο νερό αφού αυτές δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, βυθίζοντάς τον ξανά στην γνώριμη εγκατάλειψη. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού στο Ναύπλιο οι ιθύνοντες φρόντισαν προεκλογικά (Γενάρη του 2015) να αποκαταστήσουν και να φυλάξουν τον σταθμό, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ του anagnostis.org και παρέμβαση του οικείου Δήμου, ενώ στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης τον άφησαν να σαπίσει και να μετατραπεί σε …Αμαζόνιο!

 

Πηγή: anagnostis.org

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:08