search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:40
MENU CLOSE

«Ζώνες αποκλεισμού» για γυναίκες γεμίζει το Παρίσι

22.05.2017 11:02
«Ζώνες αποκλεισμού» για γυναίκες γεμίζει το Παρίσι  - Media

Η διοίκηση Μακρόν διανύει τις πρώτες της εβδομάδες στην γαλλική εξουσία, ωστόσο φαίνεται πως από νωρίς βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις ασφάλειας στην Γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στο Παρίσι έχουν δημιουργηθεί οι λεγόμενες «ζώνες αποκλεισμού» στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να επισκεφτούν γυναίκες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Le Parisien γυναίκες όλων των ηλικιών έχουν καταγγείλει πως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακόβουλων σχολίων όταν περνούν από αυτές τις περιοχές.

Όπως λέγε, οι περιοχές αυτές εδώ και 18 μήνες έχουν συγκεντρώσει Άραβες και Αφρικανούς άντρες μετανάστες, οι οποίοι έχουν επιβάλλει τον δικό τους νόμο στην περιοχή.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της περιοχής Chapelle-Pajol στο ανατολικό Παρίσι, όπου μετά από μια συγκεκριμένη ώρα καμία γυναίκα δεν κυκλοφορεί στο δρόμο

«Τα προβλήματα σε αυτή την περιοχή είναι πραγματικά.  Το κλίμα είναι επιθετικό και βλέπεις άντρες να μαλώνουν στους δρόμους. Οι γυναίκες δεν νιώθουν ασφαλείς», αναφέρουν γυναίκες που μένουν στην περιοχή και καλούν τις αρχές να αναλάβουν δράση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:36