search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Μοσκοβισί: Οι δανειστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους

22.05.2017 13:21
Μοσκοβισί: Πρέπει οι δανειστές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα - Media
 
Θετική είναι η έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας ως προς τα συμφωνηθέντα, που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στo Εurogroup, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.
 
«Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ένα δύσκολο πακέτο μέτρων με το οποίο ζητά από τον ελληνικό λαό νέες θαρραλέες, αλλά και αναγκαίες προσπάθειες», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάνει σημαντικές προσπάθειες και γι’ αυτό είναι σημαντικό και οι εταίροι της να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.
 
Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ότι σήμερα ο στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να βρεθεί μια συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. «Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι αυτό θέλουν όλες οι πλευρές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ.
 
Ο Πιέρ Μοσκοβισί κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες σήμερα για να επέλθει συμφωνία, ούτως ώστε η Ελλάδα και η ευρωζώνη να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα προς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. «Τώρα ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει ότι οι προσπάθειές του βρίσκουν ανταπόκριση», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48