search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Κοτόπουλο με ελιές

23.05.2017 08:44
kotopoulo.jpg

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα αντινωτά στα 10
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ
8 μπούτια κοτόπουλου
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές
2 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.

Σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , στο σκόρδο και τα μπαχαρικά και σωτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια του κοτόπουλο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ελιές και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό και να δέσει.

 

 

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28