search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:32
MENU CLOSE

Πέθανε ο Ρότζερ Μουρ (Photos)

23.05.2017 13:29
Viral: Το μεγαλείο του Ρότζερ Μουρ μέσα από ένα αδημοσίευτο περιστατικό - Media

 

Ο σερ Ρότζερ Μουρ, ο βρετανός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Τζέιμς Μποντ, μετά τον Σον Κόνερι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Μουρ πέθανε στην Ελβετία, μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο.

O Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε το 1927 στο Λονδίνο και αρχικά στην καριέρα του έκανε το φωτομοντέλο.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 πρωταγωνίστησε κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές όπως ο «Ιβανόης» και ο «Άγιος», ενώ συνεργάστηκε και με τον έτερο γόη του Χόλιγουντ, τον Τόνι Κέρτις στη σειρά «The Persuaders».

Ωστόσο, η καριέρα του απογειώθηκε το 1973, όταν οι παραγωγοί των ταινιών του Τζέιμς Μποντ τον επέλεξαν ως αντικαταστάτη του Σον Κόνερι για το ρόλο του πράκτορα 007 στην ταινία «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν».

Ο Μουρ υποδύθηκε τον γοητευτικό και… θανατηφόρο πράκτορα επτά φορές, ως το «A View to a Kill» το 1985, όσες και ο Σον Κόνερι, αν και μια από τις ταινίες του Σκωτσέζου σταρ θεωρείται «εκτός κανόνα».

Ο Ρότζερ Μουρ έδωσε έναν πιο ελαφρύ και χιουμοριστικό τόνο στις ταινίες του 007, παράλληλα, πρωταγωνίστησε και σε άλλες εξίσου επιτυχημένες ταινίες, όπως οι «Άγριες Χήνες» και το «Cannonball Run».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27