search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:37
MENU CLOSE

Βαρουφάκης για το Eurogroup: H πολιτική του «καλού μαθητή» δεν φέρνει αποτέλεσμα στο θέμα του χρέους

23.05.2017 15:43
Ξέσπασε ο Βαρουφάκης: Έξαλλος με την ομολογία Ντάισελμπλουμ για τις τράπεζες - Media
 
Mε πολύ σκληρό τρόπο σχολίασε το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη την αποτυχία στο Eurogroup της Δευτέρας να βρεθεί συνολική λύση για το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας.
 
Σε ανακοίνωσή της, η πολιτική κίνηση της οποίας ηγείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η πολιτική του «καλού μαθητή» που ακολουθεί δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως αυξάνει τα βάρη στον λαό.
 
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του DiEM25 αναφέρεται:
 
«Όταν στις 2/5/2017 παρουσιάστηκε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σημειώναμε:
 
“Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι αποδεχόμενη τη μείωση του αφορολόγητου και των κύριων συντάξεων θα πάρει μια λυτρωτική (αντί για διακοσμητική) αναδιάρθρωση χρέους, ας είναι προετοιμασμένη για ακόμα χειρότερες εντολές από πλευράς Σόιμπλε όσον αφορά το πλεόνασμα”.
 
Οι επί της ουσίας κοινές τοποθετήσεις Σόιμπλε και Τόμσεν (“τα μέτρα για το χρέος δεν μπορούν να αποφασισθούν πριν τη λήξη του προγράμματος”), δηλαδή Γερμανίας και ΔΝΤ, μετά το Eurogroup, αποδεικνύουν ότι τα μέτρα λιτότητας είναι απλώς μια παραχώρηση στην ολιγαρχία και καμία σχέση δεν έχουν με προαπαιτούμενα για μια υποτιθέμενη λύση στο πρόβλημα του χρέους όπως προσπαθεί το μιντιακό κατεστημένο να τα εμφανίσει.
 
Η κυβέρνηση σχολιάζει ότι “παραμένει η απόσταση ανάμεσα στο ΔΝΤ και το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών” εν είδει τηλεοπτικού σχολιαστή που μάλιστα μεταφέρει και τη λάθος εικόνα.
 
H ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην είναι παθητικός θεατής των εξελίξεων αλλά να δρα ενεργητικά για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη φυλακή της χρεοδουλοπαροικίας
 
Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική του “καλού μαθητή” που αποφάσισε να υιοθετήσει η κυβέρνηση, εκτός από το να προσθέτει βάρη στις πλάτες των πιο αδύναμων με τα εξοντωτικά μέτρα, δεν φέρνει και κανένα αποτέλεσμα στο θέμα του χρέους.
 
Όσο και να προσπαθούν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο, η ουσία είναι ότι το ελληνικό χρέος αντιμετωπίζεται ως πρόσχημα για τη μεταφορά όλο και περισσότερης εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις σε ανεξέλεγκτα κέντρα λήψης αποφάσεων όπως το Eurogroup.
 
Η υποκρισία και η υποταγή στον παραλογισμό πρέπει να σταματήσει. Ο ευρωπαϊκός δρόμος δεν είναι η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους. Ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι η ρήξη με τις αυταρχικές ελίτ και ο σεβασμός στη δημοκρατική βούληση του λαού, ο δρόμος της ενότητας με προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ο δρόμος που επιλέγει το DiEM25».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15