24/01/2020 04:18:00

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το Μάντσεστερ - Επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης εξετάζει η Γαλλία

«Βέλη» Μακρόν κατά της Γερμανίας: Μέρος της ανταγωνιστικότητάς της οφείλεται στις δυσλειτουργίες της ευρωζώνης και την αδυναμία άλλων οικονομιών - Media

Αναβρασμός επικρατεί στις ευρωπαϊκές χώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ στις 22 Μαρτίου.

Μόλις χθες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως ο στρατός θα κατέβει στους δρόμους ώστε να βοηθήσει στην ασφάλεια των πολιτών, ενώ παράλληλα η Μέι αναβάθμισε την εκτίμηση των υπηρεσιών ασφαλείας για  νέα τρομοκρατική επίθεση.

Σήμερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η  γαλλική εφημερίδα Liberation η Γαλλία ακολουθεί στα… βήματα της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα ο νέος Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, πρόκειται να καταθέσει αίτημα στο γαλλικό κοινοβούλιο για την επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μέχρι τον Νοέμβριο.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη Γαλλία μετά την 14η Ιουλίου και την τρομοκρατική επίθεση του ISIS  στη Νίκαια. Η τελευταία παράταση που δόθηκε στην κατάσταση εκτάτου ανάγκης στη χώρα ήταν πριν από λίγες εβδομάδες όταν και αποφασίστηκε να λήξει τον Ιούλιο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου τα θέματα ασφάλειας και άμυνας θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.