search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:13
MENU CLOSE

Παράταση στην απόφαση για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς

24.05.2017 16:14
Παράταση στην απόφαση για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς - Media

 

Εκδικάστηκε η υπόθεση των επεισοδίων στο Ολυμπιακός-Πλατανιάς. Καμία ανησυχία από τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι κάνουν λόγο για αντικαταφατικές καταθέσεις. Την Παρασκευή υπομνήματα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για την υπόθεση των επεισοδίων στο Ολυμπιακός-Πλατανιάς χωρίς να υπάρξει απόφαση μιας και την Παρασκευή ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει υπομνήματα για τις 19 καταθέσεις που είχε ο Ολυμπιακός από τους ανθρώπους του Πλατανιά που αναφέρουν ότι δεν έγινε κάτι στ’ αποδυτήρια αλλά και ο Ολυμπιακός για το θέμα με τις κάμερες. Ετσι η απόφαση πάει από… Δευτέρα!

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι Γιάννης Βρέντζος, Κούλης Δουρέκας και Κωνταντινος Καραπαππάς, και τους νομικούς Βασίλη Δημακόπουλο και Αργύρη Λίβα. Επίσης, παρών ήταν κι ο ΠΑΟΚ που είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση, με τους Μαυρομάτη-Μπίρδα να τον εκπροσωπούν.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Δημακόπουλος: Μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ζήτησε – και έγινε δεκτή – διακοπή 5 λεπτών ώστε να κατέβει ο Γιάννης Βρέντζος από το συμβούλιο της Λίγκας. Με την επανέναρξη ο Ολυμπιακός αντιλέγει στην πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ, καθώς υποστηρίζει ότι δεν είναι νόμιμη με τον Βασίλη Δημακόπουλο να εξηγεί το λόγο για την πρόσθετη παρέμβαση που ζήτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη. «Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παραβιάζει το απόρρητο της προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας τις καταθέσεις του Πλατανιά. Δεν επικαλείται κάτι για να τις πάρει. Ο διαιτητής δεν έχει κάνει καμία παρατήρηση όπως και ο παρατηρητής. Οι καταθέσεις έγιναν μετά από ένα μήνα και δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αξιοποιεί μέσω ΜΜΕ δύο αντιπάλους ποδοσφαιριστές, του Πλατανιά, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις σε Μέσα ελεγχόμενα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γι αυτό και ζητάμε να απαλλαγεί η ομάδα μας από την δίωξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Αργύρη Λίβα να πάρει τον λόγο: «Θα θέλαμε να ακούσουμε την επιχειρηματολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα αναλύσουμε τα περιστατικά όπως τα έχει αντιληφθεί η δίκη μας πλευρά. Όταν έρθει στα χέρια σας η αναφορά και του φύλλου αγώνα».

ΠΑΟΚ: Δεν γίνεται αγώνας όταν δεν πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Ο δικαστής διάβασε το φύλλο αγώνα και στάθηκε σε σημείωση του η οποία αναφέρει ότι υπάρχει αοριστία και ασάφεια στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή. Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξήγησε το σκεπτικό της παρέμβασης προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν την πράξη αυτή, που δεν είναι άλλη από το συμφέρον των βαθμών.

Επίσης ο νομικός του Δικεφάλου του Βορρά, Λάμπρος Μπίρδας, στάθηκε στο ότι δεν υπάρχει υλικό από τις κάμερες. «Δεν γίνεται αγώνας όταν δεν πληρούνται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς, παρά μόνο από δημοσιεύματα, πολλά δημοσιεύματα και όχι ελεγχόμενα. Ένιωσα έκπληξη που δεν είναι μέσα την καταγγελία του Αποστολοπούλου στην ΕΠΟ. Το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ επικύρωσε τη βαθμολογία μερικώς ώστε να αρχίσουν τα πλέι οφ με εναντίωση της ομάδας μας καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψιν τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες. Για αυτό το λόγο έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας», είπε χαρακτηριστικά.

Θα αναγνωστούν δέκα καταθέσεις όσες υπήρχαν στην πειθαρχική δίωξη.

Διαβάζεται η κατάθεση του Χρυσοβαλάντη Μανλανδρακη: «Με ποδοπάτησαν, έχασα τον κόσμο.Τι είναι αυτά που μας κάνουν; Αν δεν ήταν ο Μοντεστό θα μας είχανε κάνει χειρότερα, μας βοήθησε». Στη συνέχεια διαβάστηκαν οι καταθέσεις των Κοκκαλά και Μαραγκού, βάσει των οποίων γίνεται λόγος για βιαιοπραγία στη φυσούνα.

Η κατάθεση του Γιάννη Στάθη αναφέρει: «Ήμουν από τους πρώτους που μπήκα στα αποδυτήρια. Άκουσα φωνές στο εξωτερικό και είδα τον γυμναστή της ομάδας μας Παπαδάκη να έχει πέσει στο έδαφος. Άκουσα ότι χτυπήθηκαν οι Γιορέντε και Κοκκαλάς. Εμείς συνεχίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο όντας σαφώς επηρεασμένοι».

Ο Παράσχος αναφέρει ότι δεν συμμετέχει στα επεισόδια. Γιορέντε: «Ένας με γκρι φόρμα από τον Ολυμπιακό μου είπε “πήγαινε μέσα μαλάκα” και με έσπρωξε, είδα το γυμναστή να είναι κάτω».

Κάπου εκεί πήρε τον λόγο ο κ. Λίβας ο οποίος ανέφερε: «Υπάρχουν 19 καταθέσεις που δεν είναι εις βάρος μας. Που δεν θεωρούμε ότι είναι κάτι εις βάρος μας. Απλά θεωρούμε ότι είναι άδικο να διαβάζονται μόνο αυτές οι έντεκα». Τονίζεται ότι το φύλλο αγώνα είναι «λευκό». Στην έκθεση αστυνομίας αναφέρεται ότι κάποια άτομα από την θύρα 7 προέβησαν στο άναμμα πυρσών. Ο κύριος Δημακόπουλος ξεκαθαρίζει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από την εισαγγελία όλες τις καταθέσεις. Και σημειώνει την διαφορά της ομάδας που έχει κληθεί σε απολογία σε σχέση με αυτή που ζητά να παρέμβει (ΠΑΟΚ). Στη συνέχεια ο νομικός εκπρόσωπος των Πειραιωτών, παρουσιάζει μια φωτογραφία του Γιορέντε που αγκαλιάζει παίκτες του Ολυμπιακού και διαβάζεται η δήλωση του Μανούσου όπου δεν έγινε καμία αναφορά για πράξεις βίας. «Αυτά που λέγονται είναι τραβηγμένα έως και για γέλια».

Τονίζεται, δε, απο τον Λίβα ότι δεν επιβεβαιώνει κανείς τον Μαλανδράκη. Μάλιστα ο κύριος Λίβας είπε ότι «ο γυμναστής Παπαδακης είπε ότι γλίστρησε και έπεσε».

Συνεχιζοντας ο Λιβας είπε: «Αυτό το επιβεβαιώνει κι ο Γιακουμάκης, που έχει πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ. Λέει ότι είδε τον Παπαδακη να γλιστράει και να πέφτει».

Από την μεριά του ο γιατρός του Πλατανιά κύριος Σφυράκης είπε «Προσέφερα τις υπηρεσίες μου μόνο στο Γιορέντε ο οποίος τραυματίστηκε στο φρύδι κατά τον αγώνα». Από τους νομικούς του Ολυμπιακού τονίζεται ότι αυτή η κατάθεση αναιρεί τον Γιορέντε που είπε ότι μπήκε στα αποδυτήρια απο τους πρώτους, καθότι δεχόταν ιατρική φροντίδα από το γιατρό στον αγωνιστικό χώρο.

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο για αντικαταφατικές καταθέσεις. Επίσης ο κύριος Λίβας τόνισε ότι «μόλις κατέθεσε ο Αποστολοπουλος από το Metropolis αφαιρέθηκε το υλικό για να μην υπάρχει στοιχείο».

Όσο για τις κάμερες; «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει και δεν ελέγχει κάμερες», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Δημακόπουλος με την πλευρά του ΠΑΟΚ ν’ απαντάει λέγοντας ότι «Άρα παραδέχεται η πλευρά του Ολυμπιακού ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ

Από μέρους του νομικού επιτελείου του ΠΑΟΚ ειπώθηκε πως “οι γυμναστές δύσκολα γλιστράνε. Απαγορεύεται να πέφτουν”. Ατάκα που προκάλεσε χαμόγελα και ακόμα και γέλιο.

«ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ»

Ο κύριος Μαυρομμάτης, (δικηγόρος του ΠΑΟΚ) είπε από την μεριά του: «Κάποιοι φοβούνται και κάποιοι έχουν το θάρρος να καταγγείλουν. Εδώ έχουμε δέκα ανθρώπους να λένε ότι χτυπήθηκαν ή είδαν να χτυπάνε άλλους. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Είναι προφανές ότι κάτι έχει συμβεί. Ακόμα και οι άλλοι (σ.σ. οι 19) δεν λένε ότι δεν συνέβη τίποτα»

Τελείωσε η ακροαματική διαδικασία και θα κατατεθούν υπομνήματα απο τον ΠΑΟΚ την Παρασκευή στις 12:00.

Ο Ολυμπιακός καταθέτει υπομνήματα και θα προσκομίσει συμπληρωματικά για τις κάμερες την Παρασκευή.

Πηγή: Gazzetta

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10