search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:54
MENU CLOSE

Μια μέρα, δύο Αμερικανοί Πρόεδροι – Το απρόσμενο πολιτικό «πρόβλημα» της Μέρκελ

25.05.2017 06:22
Απογειώνονται τα ποσοστά της Μέρκελ-Στο 40% στην πρόθεση ψήφου - Media

Ένα παράξενο «περιστατικό» θα λάβει χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσα στην ημέρα στο επίκεντρο του οποίου είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.  Σήμερα η Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με δύο Αμερικανούς Προέδρους και δεν υπάρχει αμφιβολία για τον ποιόν από τους δυο προτιμά  περισσότερο.

Σε αυτή την παράξενη πολιτική σύμπτωση, η Μέρκελ θα βρεθεί με τον Μπαρακ Ομπάμα, έναν Πρόεδρο που αποκαλεί φίλο και με τον οποίον κινείται στο ίδιο πολιτικό μήκος κύματος, και με τον Ντόναλντ Τραμπ με τον οποίο η διπλωματική τους σχέσεις δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Μέρκελ, θα συναντήσει πρώτα τον Ομπάμα σε μια ομιλία στο Βερολίνο όπου θα συζητήσουν για τη δημοκρατία και την πίστη κοντά στην Πύλη του Βρανδεβούργου, μέτρα μακριά από το σημείου όπου βρισκόταν το τοίχος του Βερολίνου.

Την εκδήλωση αυτή διοργανώνει η γερμανική Προτεσταντική Εκκλησία και ο Ομπάμα είχε προσκληθεί ως ομιλητής έναν χρόνο πριν, όταν δεν είχαν γίνει ακόμα οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Αμέσως μετά, η Μέρκελ θα πετάξει για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΝΑΤΟ στη βελγική πρωτεύουσα, εκτιμάται πως η Μέρκελ θα συνομιλήσει ξανά με τον Τραμπ σε μια προσπάθεια να σπάσει τον «πάγο» που δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο.

«Το να αφήσω τον σύντροφο και φίλο , ναι, είναι δύσκολο. Αν έχεις συνεργαστεί πολύ καλά με κάποιον, το να φεύγει είναι πολύ δύσκολο. Αλλά είμαστε πολιτικοί. Όλοι γνωρίζουμε πως η δημοκρατία ζει με αλλαγές», είχε πει η Μέρκελ στην τελευταία ομιλία της προς τον Ομπαμα όταν εκείνος πραγματοποίησε την τελευταία του επίσκεψη στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2016.  Βέβαια, μετά την άρνηση του Τραμπ να κάνει χειραψία μαζί της κατά την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο, ίσως η Μέρκελ να εύχεται να ήταν αλλιώς τα πράγματα…

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:52