search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:03
MENU CLOSE

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι θέσεις της Αθήνας για διεθνή τρομοκρατία, ασφάλεια, αμυντική πολιτική – Συνάντηση Τσίπρα με Έντι Ράμα

25.05.2017 08:00
Τσίπρας για σεισμό: Η κυβέρνηση στο πλευρό των κατοίκων - Media

Με τη θέση, ότι η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας θα πρεπει να εντασσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, προσέρχεται η Αθήνα στη Σύνοδο των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα, ενώ δεν έχει άλλες διμερείς συναντήσεις, αλλά ενδεχομένως να υπάρξουν μόνο ολιγόλεπτες επαφές. Επίσης, στη Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Ειδικότερα το πλαίσιο θέσεων με το οποίο προσέρχεται η Αθήνα στη Σύνοδο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

–Ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να συνδέει – σε ισότιμη βάση – τις δυο πλευρές του Ατλαντικού και να ενισχύει τη συλλογική μας ασφάλεια, συνεισφέροντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή στη βαση του διεθνούς δικαίου.

–Η Ελλάδα, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά.

–Συμμεριζόμαστε την ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών.

–Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία θα πρέπει να εντάσσεται σε ενα ευρυτερο στρατηγικό πλαισιο εξασφαλισης της ειρηνης και σταθεροτητας στην περιοχή και δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντι-ισλαμικό ή να αποτελέσει δράση κατά οιουδήποτε μουσουλμανικού πληθυσμού ή χώρας.

–Προωθούμε την ενίσχυση του Μεσογειακού Διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57