search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Χορεύοντας τάνγκο στα στενά της Κέρκυρας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1970
25-05-2017
27.05.2017 03:00
Χορεύοντας τάνγκο στα στενά της Κέρκυρας - Media
 
Με πήρε τηλέφωνο η φίλη μου Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, πολύ καλή ηθοποιός και σπουδαία χορεύτρια τάνγκο. «Έχω να σου προτείνω κάτι», μου είπε γνωρίζοντας το πάθος μου για το Μπουένος Άιρες και την αγάπη μου για την Κέρκυρα των αναμνήσεών μου. «Τι;».
 
«Πέντε μαγικές νύχτες στο νησί της Κέρκυρας στον παλμό του αργεντίνικου τάνγκο, έλα!». Κουβεντιάζοντας μαζί της έμαθα ότι το πενθήμερο φεστιβάλ που υποδέχεται και καλωσορίζει εραστές του τάνγκο από όλο τον κόσμο για να ζήσουν το πάθος του χορού κάτω από τον ελληνικό ήλιο γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Νησί των Φαιάκων.
 
Μέσα σε αυτές τις πέντε ημέρες διεξάγονται σεμινάρια, μαθήματα, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, που δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή, μέσα από μία κοινή τους αγάπη. Tα βράδια έρχονται να μας δροσίσουν με τις Gala Milongas και τις φαντασμαγορικές επιδείξεις των επαγγελματιών χορευτών, καλεσμένων του φεστιβάλ. Στις 16 και 17 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις γίνονται στο παλάτι Αχίλλειον με κεντρική παρουσιάστρια τη σπουδαία ηθοποιό Μπέτυ Λιβανού.
 
«Και ποιοι διδάσκουν;», ζήτησα να μάθω και έμαθα. Ο Miguel Angel Zotto με την Daiana Guspero και ο Sebastián Missé με την Andrea Reyero είναι οι βασικοί καλεσμένοι για φέτος και βρίσκονται στη θέση των πιο σημαντικών χορευτών τάνγκο στον κόσμο, με αδιαμφισβήτητη πορεία και διεθνή φήμη. Φέτος, όμως, στο Todos Tango Festival Corfu 2017 θα χορέψει ακόμα ένα ζευγάρι – έκπληξη, που θα ενώσει επί της πίστας δύο διαφορετικές, αλλά τόσο όμοιες κουλτούρες. Ο Κώστας Νικολαΐδης από την Ελλάδα και η Stella Missé από την Αργεντινή, σε πρώτη παγκόσμια κοινή εμφάνιση.
 
«Ποια είναι η φιλοσοφία σας, Μαργαρίτα;» ρώτησα. «Αναγνωρισμένο ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO, το τάνγκο αποτελεί εδώ και καιρό ένα καλλιτεχνικό κίνητρο ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Διαδεδομένο στις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου, με πολυπληθείς, αεικίνητες και διεθνώς διασυνδεδεμένες κοινότητες, αποτελεί επίσης ένα προνομιακό πολιτιστικό ‘‘όχημα’’ που εμφανίζει συνεχή ανάπτυξη και διάδοση. Έτσι η εκδήλωση απευθύνεται σταδιακά σε κοινό σημαντικά μεγαλύτερο από το υπάρχον διεθνές κοινό των θαυμαστών του τάνγκο στοχεύοντας στην εκ νέου ανάδειξη της Κέρκυρας σε κέντρο συνάντησης, επικοινωνίας και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ διεθνώς διακεκριμένων καλλιτεχνών, στο διαπολιτιστικό κύρος και στην αλληλοκατανόηση των πολιτισμών».
 
TODOS TANGO FESTIVAL CORFU 2017 – 14 με 18 Ιουνίου υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας και της πρεσβείας της Αργεντινής με φιλοξενία από το Messonghi Beach Hotel. 
Πληροφορίες [email protected] http://www.todostango.com/
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:03