search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Πολιτικός στρατός ατάκτων» η κυβέρνηση

25.05.2017 11:39
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο - Φύγετε λοιπόν εσείς - Media

 

 

Για «ιδεοληπτικές εμμονές» στον χώρο της Παιδείας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των σχολικών διευθυντών ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο τελευταίο Eurogroup ή στην συζήτηση για το χρέος. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα ζήτηματα στην Παιδεία. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια κυβέρνηση που «δεν είναι κυβέρνηση αλλά πολιτικός στρατός ατάκτων» ασκώντας κριτική στο ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων και υποστήριξε ότι το υπό ψήφιση νομοσχέδιο «μας πάει πολλά βήματα πίσω» ενώ το χαρακτήρισε ως έναν ακόμη «κρίκο σε μια σπασμένη αλυσίδα προχειρότητας». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε η επιλογή των επικεφαλής των σχολικών μονάδων να γίνεται από το ΑΣΕΠ κάνοντας λόγο για διευθυντές που «θα συμβάλλουν στην αξιολόγηση του προσωπικού» και στην «διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην εποχή που πρέπει «να αναδείξουμε τα ιδεατά στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην απαγορευμένη για εσάς αξιολόγηση φέρνετε νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα και την επετηρίδα. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει γνώσεις πληροφορικής;» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αναφερόμενος στο άρθρο 5 του νομοσχεδίου που αφορά τις προϋποθέσεις για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η διάταξη επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα από την αλλοδαπή να χρηματοδοτήσουν αυτό το πρόσωπο νομικού δικαίου καλώντας την κυβέρνηση να τροποποιήσει την διάταξη διότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη εξασφάλιση ελέγχου. «Να αποσύρετε τη σχετική διάταξη ή να την τροποποιήσετε ώστε να επεκτείνεται και στον έλεγχο των πηγών χρηματοδότησης του τεμένους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα ανέφερε ότι μόνο ως «φάρσα» μπορεί να εκλάβει το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το επίμαχο άρθρο 5 ενώ «εο υπουργός τους το υπογράφει». 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44