search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Η Ελίζαμπεθ Μος πρωταγωνίστρια στην τηλεοπτική σειρά “Fever”

25.05.2017 13:00
Η Ελίζαμπεθ Μος πρωταγωνίστρια στην τηλεοπτική σειρά “Fever” - Media

 

Η Μέρι Μάλον γνωστότερη ως Typhoid Mary (Τυφοειδής Μαίρη) δεν είναι ακριβώς η πιο δημοφιλής γυναίκα στην ιστορία, πιθανόν λόγω του γεγονότος ότι μετέδωσε σε αρκετούς ανθρώπους τον τυφοειδή πυρετό.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την πραγματική ιστορία της Μέρι Μάλον και η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος αποφάσισε να το αλλάξει.

Η Μος θα πρωταγωνιστήσει και θα είναι παραγωγός της τηλεοπτικής σειράς «Fever» του BBC, η οποία θα αφορά την ιστορία της Ιρλανδής μαγείρισσας, η οποία λέγεται ότι ήταν ο πρώτος γνωστός υγιής φορέας του τυφοειδούς πυρετού, σύμφωνα το Hollywood Reporter.

Όμως, ήταν ανοσοποιημένη στην ασθένεια, παρά το γεγονός ότι ήταν φορέας, δεν είχε ιδέα ότι την εξάπλωνε και δεν ήθελε να μπει σε καραντίνα. Αρνήθηκε μέχρι τον θάνατό της ότι έκανε λάθος.

Η Μος απέκτησε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Fever» της Μέρι Μπεθ Κιν (1999) και έστειλε πρώτα το υλικό στον Φιλ Μόρισον (Enlightened, Junebug), ο οποίος υπογράφει τη σειρά ως σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός. Ο Ρόμπιν Βέιθ (The Expanse, True Blood) είναι επί του παρόντος εκείνος που θα αναλάβει τη διασκευή και θα είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τους Μος, Μόρισον, Σιου Νέγκλ και Μέγκαν Έλισον της Annapurna Television.

«Είναι μεγάλη τιμή που συνεργάζομαι με μία απίστευτη ομάδα, την οποία έχουμε δημιουργήσει με τον Φιλ, τον Ρόμπιν το BBC America και την Annapurna. Ανυπομονώ να πω αυτή την ιστορία για μια από τις πιο διαβόητες γυναίκες στην Αμερική, μια γυναίκα της οποίας η αληθινή ιστορία δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Ήταν μετανάστρια στην αλλαγή του αιώνα στη Νέα Υόρκη, μια εποχή τεράστιας αλλαγής και προόδου στην Αμερική. Ήταν απίστευτα μοναδική, πεισματάρα, φιλόδοξη και αρνιόταν ότι έκανε κάποιο αδίκημα μέχρι τον θάνατό της. Έζησε εξόριστη σε ένα νησί, στο Brother Island. Είναι απίστευτα περίπλοκο και μου αρέσει που θα έχω τον πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε.

Το 1907 στη Νέα Υόρκη εκδηλώθηκε επιδημία τύφου που έπληξε 3.000 ανθρώπους. Η Μέρι Μάλον πέρασε δυο χρόνια σε καταναγκαστικό περιορισμό σε σανατόριο απομονωμένου νησιού και στη συνέχεια βρήκε δουλειά (με πλαστά πιστοποιητικά) ως μαγείρισσα σε μαιευτήριο. Μόλις ξέσπασε και δεύτερο κύμα επιδημίας τύφου που περιστρεφόταν γύρω από τη συγκεκριμένη κλινική, η Μέρι κλείστηκε μόνιμα σε σανατόριο.

«Αυτή η ιστορία αξίζει να ειπωθεί και ελπίζουμε να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αναρωτηθούν: έχει η ιστορία γραφτεί σε μεγάλο βαθμό από λευκούς άνδρες; απλά αποδόθηκε ευθύνη για μια ολόκληρη ασθένεια σε μια γυναίκα χωρίς να ληφθούν πραγματικά υπόψη τα γεγονότα;» ανέφερε η η Ελίζαμπεθ Μος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:59