search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:04
MENU CLOSE

Επιστολή Γεννηματά προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Ζητά πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος του χρέους

25.05.2017 13:05
Επιστολή Γεννηματά προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Ζητά πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος του χρέους - Media
 
Επιστολή προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες απέστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε μια προσπάθεια να βρεθεί οριστική λύση για το ζήτημα της διευθέτησης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας μέχρι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
 
Στην επιστολή, η κ. Γεννηματά αναφέρει:
 
«Σας είναι γνωστό ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης και ελάφρυνσης του Ελληνικού δημόσιου χρέους, αποτελεί κρίσιμο ζήτημα, καθοριστικό για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας.
 
Συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια και την αξιοπιστία της χώρας στις υποχρεώσεις της.
 
Μετά από επτά χρόνια μνημονίων είναι ανάγκη ο Ελληνικός λαός να δει ότι οι θυσίες του έχουν αντίκρισμα.
 
Θεωρώ χρέος μου για μια ακόμη φορά να ζητήσω την ουσιαστική συμπαράσταση, τόσο την προσωπική σας όσο και του πολιτικού μας χώρου, στις προσπάθειες που καταβάλλονται αυτές τις ημέρες και μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.
 
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ζητήσω να ασκήσετε στον μέγιστο βαθμό την επιρροή σας, προκειμένου να μην επικρατήσουν οι λογικές των συντηρητικών κύκλων και αντίθετα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ανέλαβαν με την απόφαση του Eurogroup του 2012.
 
Η μη επίλυση του θέματος αυτού συντηρεί το τοξικό κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας ενώ παράλληλα εμποδίζει τη λήψη άλλων σημαντικών αποφάσεων για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όπως την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
 
Δυστυχώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση με επώδυνο κόστος για την ελληνική κοινωνία (συνεχής πτώση του βιοτικού επιπέδου, υψηλά επίπεδα ανεργίας, φτωχοποίηση, υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών, κ.ά.) σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα μου δοκιμάζεται και από πρόσθετες προκλήσεις όπως αυτή του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.
 
Δεν επιθυμώ αυτή τη στιγμή να αναφερθώ στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της. Αυτό που προέχει είναι να φθάσουμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα της ελάφρυνσης του χρέους. Θα παρακαλούσα επομένως να :
 
(i) αναλάβετε πρωτοβουλία για προσωπικές επαφές με όλους όσους μπορούν να επηρεάσουν τη λύση, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο,
 
(ii) ζητήσετε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποστείλει επιστολή, εκφράζοντας και τις απόψεις του Σώματος, προς όλους τους αρμοδίους παράγοντες για τη σύντομη λήψη της σχετικής απόφασης και πάντως μέχρι το επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου,
 
(iii) υποστηρίξετε την άμεση διεξαγωγή σχετικής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες όλα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, παραμένοντας σε σταθερή πορεία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
 
Είναι πολύ σημαντικό οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές που στάθηκαν πλάι μας σε όλες τις κρίσιμες ώρες, εκφράζοντας την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς το δοκιμαζόμενο λαό μας, να δώσουν μια ακόμη μάχη, κρίσιμη για την οριστική δικαίωση της όλης προσπάθειας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30