search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:34
MENU CLOSE

Πρώτη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν – Συγχαρητήρια, αλλά και αμηχανία (Video)

25.05.2017 13:40
Απίστευτα πράγματα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Δημόσια σύγκρουση Τραμπ-Μακρόν - Media
 
Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες για μια πρώτη συνάντηση στη διάρκεια της οποίας εγκωμίασε την «καταπληκτική νίκη» του.
 
Η Μελάνια Τραμπ βρισκόταν επίσης στο πλατύσκαλο της πρεσβείας για να υποδεχθεί τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, η σύζυγος του οποίου Μπριζίτ δεν πήρε μέρος στο γεύμα εργασίας που παρατέθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
 
Μετά την παραδοσιακή χειραψία, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον φιλοξενούμενό του, που είναι περισσότερο από 30 χρόνια μικρότερός του. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα το γεγονός ότι είμαι με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος διεξήγαγε μια απίστευτη εκστρατεία και κέρδισε μια καταπληκτική νίκη», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
 
«Όλοι μιλούν γι’ αυτόν σ’ όλον τον κόσμο. Μπράβο. Συγχαρητήρια!», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα της συζήτησης είναι πολλά και πως η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας βρίσκεται ψηλά μεταξύ αυτών.

«Είμαι πολύ ευτυχής και από την πλευρά μου που είμαι με τον πρόεδρο Τραμπ», απάντησε ο Εμμανουέλ Μακρόν, αναφέροντας από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και «τα κλιματικά και ενεργειακά ζητήματα».
 
«Είμαι πολύ ευτυχής για το γεγονός ότι μπορούμε μαζί να αλλάξουμε πολλά πράγματα», πρόσθεσε.
 
Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις διαρροές στα αμερικανικά ΜΜΕ λεπτομερειών της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσεστερ, οι οποίες κλονίζουν τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Στο μενού των συνομιλιών των δύο ηγετών βρισκόταν η σύνοδος κορυφής το ΝΑΤΟ και αυτή της G7 που αρχίζει αύριο στη Σικελία, οι περιφερειακές κρίσεις (Συρία, Ουκρανία, Βόρεια Κορέα…), η οικονομία και η συμμόρφωση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης προς τις συμφωνίες του Παρισιού για το κλίμα, που εξακολουθεί να είναι αβέβαιη.
 
Με τη συνάντηση αυτή και με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα ακολουθήσει, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εξελέγη στις 8 Μαΐου και ανέλαβε καθήκοντα στις 14, κάνει τα πρώτα βήματά του στη διεθνή διπλωματική σκηνή.
 
Την Παρασκευή θα μεταβεί αεροπορικώς στην Ταορμίνα για τη σύνοδο της G7, ενώ τη Δευτέρα θα υποδεχθεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στα ανάκτορα των Βερσαλλιών, κοντά στο Παρίσι.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Le Monde)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:34