search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:59
MENU CLOSE

Ποιοι κρύβονται πίσω από την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου;

25.05.2017 17:21
Ποιοι κρύβονται πίσω από την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου; - Media
 
Σε συναγερμό έχει τεθεί η αντιτρομοκρατική μετά τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμο του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και ακόμα δύο υπαλλήλων της ΤτΕ.
 
Στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι-βόμβες, με άγνωστους προς το παρόν παραλήπτες και συστήνουν αυξημένη προσοχή τόσο στις προσωπικές φρουρές «εν δυνάμει στόχων» τρομοκρατικών επιθέσεων, καθώς και των ίδιων.
 
Σε επιφυλακή έχει τεθεί επίσης το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, καθώς και όλες οι υπηρεσίες ελέγχου σε υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες , πρεσβείες, διπλωματικές υπηρεσίες και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
 
Το «Σχέδιο Νέμεσις» της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Η αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων, είναι ένα είδος τρομοκρατικής επίθεσης που έχει εφαρμόσει κατά κόρον στο παρελθόν η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς , που μάλιστα με προκήρυξη που είχε δημοσιευθεί σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή των τρομοφακέλων.
 
Στις 22 του περασμένου Μαρτίου, δύο και πλέον 24ωρα μετά την αποστολή των πρώτων «δεμάτων-βομβών», στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ταχυδρομήθηκαν τα οκτώ επιπλέον «τρομοδέματα» που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα από αστυνομικούς και υπαλλήλους των ΕΛΤΑ στο κέντρο διαλογής, στο Κρυονέρι.
 
Όπως και στην περίπτωση των δύο πρώτων παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων, οι αποστολείς τοποθέτησαν τα δέματα σε ταχυδρομικά κουτιά στην Αττική (και όχι σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ) για να αποφύγουν το ενδεχόμενο καταγραφής τους από κάμερες ασφαλείας. Τα τρομο-πακέτα εντοπίστηκαν πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο των Σπάτων (όπου θα περνούσαν από έλεγχο), όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα. «Μπορέσαμε να τα εντοπίσουμε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα την εικόνα των δεμάτων, τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών», δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός με γνώση της πορείας των ερευνών.
 
Ανάμεσα στους παραλήπτες των οκτώ δεμάτων ήταν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB), καθώς επίσης και οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s και Fitch. Ως αποστολείς των δεμάτων εμφανίζονταν Ελληνες οικονομολόγοι, καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων ανάμεσα στους οποίους και ο Γκίκας Χαρδούβελης, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.
 
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οκτώ δεμάτων (συνδεσμολογία, εκρηκτική ύλη κ.ο.κ.) ήταν όμοια μεταξύ τους και αντίστοιχα των πρώτων δύο, που κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους. Περιείχαν δηλαδή ποσότητα πυρίτιδας 30 περίπου γραμμαρίων, που όπως αποδείχθηκε δεν εντοπίζεται από τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου που λειτουργούν στα ΕΛΤΑ στο «Ελ. Βενιζέλος».
 
Ερμηνεύοντας την τακτική που ακολούθησαν οι αποστολείς των «δεμάτων-βομβών» (την ευθύνη για το πρώτο τουλάχιστον από αυτά ανέλαβε με κείμενο στο Διαδίκτυο η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), αρμόδιοι αστυνομικοί σχολίασαν τα ακόλουθα: «Τα δύο πρώτα δέματα αποτέλεσαν τους “πιλότους” της τρομο-καμπάνιας και είχαν ως αποστολείς και παραλήπτες κορυφαία πρόσωπα της ευρωπαϊκής και ελληνικής δημόσιας ζωής. Μετά την επιτυχία του εγχειρήματος, ακολούθησαν νέες αποστολές προς αξιωματούχους με μικρότερο επικοινωνιακό βάρος, πιθανότατα με την προσδοκία τα “δέματα-βόμβες” να περάσουν απαρατήρητα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30