search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:36
MENU CLOSE

Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας – Με ευρεία στήριξη «πέρασε» το άρθρο για το τέμενος

25.05.2017 18:23
Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Με ευρεία στήριξη «πέρασε» το άρθρο για το τέμενος - Media

 

Με ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 5 για το Ισλαμικό τέμενος, διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των σχολικών διευθυντών. Η επίμαχη διάταξη καταψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ, όπως είχαν δηλώσει από την αρχή, ωστόσο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απέσυρε την δεύτερη παράγραφο του άρθρου 5, η οποία προέβλεπε την δυνατότητα ιδιωτικής χρηματοδότησης του τεμένους. Ο αρμόδιος υπουργός ότι το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί σε μελλοντικό νομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια νωρίς το μεσημέρι εξέφρασε επιφυλάξεις για την επίμαχη διάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία που είχαν καταθέσει 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα πειθαρχικά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. «Η τροπολογία είναι μία δήλωση αυτού που ισχύει σήμερα για τα πειθαρχικά» σημείωσε ο Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας πως «έχει ήδη βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο Παιδείας, που διευκρινίζει αυτό που ισχύει. Η τροπολογία ήθελε απλώς να διευκρινίσει επαρκώς αυτό που ισχύει, γιατί είχε υπάρξει σύγχυση». Ο Νίκος Φίλης, που  είχε συνυπογράψει την βουλευτική τροπολογία, μιλώντας στην Ολομέλεια ανέφερε ότι τον καλύπτει η δήλωση του υπουργού Παιδείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η δήλωση του υπουργού Παιδείας ότι οι κρίσεις παραμένουν στα πειθαρχικά συμβούλια δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην λειτουργία των δημόσιων σχολείων στην βάση ισονομίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:34