search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:55
MENU CLOSE

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο- Ένοπλοι εκτέλεσαν Χριστιανούς – Δεκάδες νεκροί, δεκάδες τραυματίες

26.05.2017 10:16
Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο- Ένοπλοι εκτέλεσαν Χριστιανούς - Δεκάδες νεκροί, δεκάδες τραυματίες - Media

Στους 26 ανέρχονται τουλάχιστον οι νεκροί και στους 25 οι τραυματίες Κόπτες που σκοτώθηκαν από επίθεση που δέχτηκε το λεωφορείο τους, ενώ κατευθύνονταν για να προσκυνήσουν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην περιοχή της Μίνιας, στην Άνω Αίγυπτο, σήμερα το πρωί.

Τοπικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του επισκόπου Αραμέια, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αρκετά παιδία.

 Αξίζει να σημειώσουμε και τις δηλώσεις του Κόπτη επισκόπου της περιοχής Μαγάγα (που βρίσκεται στην περιοχή της Μίνιας), Αγάθωνα, που τονίζει σε τοπικά μέσα ότι η επίθεση δεν έγινε μόνον στο λεωφορείο, αλλά και σε ένα μικρό μινιμπάς και ένα μικρό φορτηγό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το πούλμαν, που κατευθυνόταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, είχε ξεκινήσει από το Μπένι Σουέφ, καθώς και τα δύο ακολουθούμενα οχήματα.

 Όλοι οι νεκροί, αλλά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο του Μπένι Σουέφ.

 Ήδη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.

 Πάντως, η κοινή γνώμη της χώρας έχει παγώσει, άλλη μία φορά σήμερα με το κτύπημα εναντίον των Κοπτών, μετά και τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα της Κυριακής των Βαΐων, στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια.

 Να σημειωθεί ότι εκτελεστές του νέου αυτού κτυπήματος επιλέγουν άλλη μία φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από σήμερα το βράδυ (αύριο τα ξημερώματα) ξεκινάει ο ιερός μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.

 Όπως είναι γνωστό, οι προηγούμενες επιθέσεις έγιναν στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρώτο τρομοκρατικό κτύπημα, τον Δεκέμβριο, είχε γίνει την ημέρα των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.

 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καταδίκασε τη νέα πολύνεκρη επίθεση και σε ανάρτηση που έκανε στο twitter υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση της Αιγύπτου πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά για την προστασία των μειονοτήτων και την αποτροπή ανάλογων επιθέσεων.

Strongly condemn despicable attack on Coptic Christians!#Egypt government must act resolutely to protect minorities and prevent attacks.

— EP President Tajani (@EP_President) 26 Μαΐου 2017

 

BREAKING 23 dead in Egypt attack. Location of Samuel the Confessor Coptic Orthodox Monastery DETAILS: https://t.co/lUfvUeVt4P pic.twitter.com/3woq4B7CD9

— RT (@RT_com) May 26, 2017

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53