search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:38
MENU CLOSE

Το DiEM25 του Βαρουφάκη σχολιάζει τις διαρροές του Eurogroup

26.05.2017 10:45
Βαρουφάκης: Ο Μακρόν ξέρει μακροοικονομία, ο Σόιμπλε όχι - Media

Με ανακοίνωση του το DiEM του Γιάννη Βαρουφάκη σχολιάζει τις διαρροές για την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup αναφέροντας πως “δείχνουν συγκροτημένη, αγαστή συνεργασία και ανάπτυξη κοινού μετώπου μεταξύ των Θεσμών, ενάντια στις ελληνικές θέσεις. Είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική διευθέτηση του χρέους χωρίς κόστος από τη μεριά των πιστωτών; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά “όχι”. Εντούτοις, το Eurogroup φαίνεται να ψάχνει τρόπους να το βαφτίσει “βιώσιμο”.
Οι 3 προτάσεις του ESM για το χρέος φαίνονται αποτέλεσμα προχειροδουλειάς αλλά η αιτία δεν είναι η προχειρότητα:
Πραγματικός στόχος των θεσμών είναι η διαιώνιση της λιτότητας και όχι η επίλυση του ζητήματος του χρέους.Αποδεικνύεται ότι η πολιτική του κατευνασμού που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις μόνο σε χειρότερα σενάρια μπορεί να οδηγήσει.Απαιτείται ενεργητική άρνηση των καταστροφικών σχεδιασμών της τρόικα και αδιαπραγμάτευτη υλοποίηση ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από τη χρεοδουλοπαροικία ως προαπαιτούμενο για αληθινές διαπραγματεύσεις μεταξύ ισότιμων εταίρων” καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:36