search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:01
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Σε συμφωνία Ελλάδα-δανειστές εντός τριών εβδομάδων

26.05.2017 12:22
Αγριεύει το ΔΝΤ κατά της διαφθοράς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Media

 

Η καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία για το χρέος είναι οι επικείμενες προθεσμίες για πληρωμές ομολόγων που θα υποχρεώσουν σε μια συμφωνία, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Τα ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα, μεταξύ τους και οι επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, έχουν επίσης καθυστερήσει τη διαδικασία, επισημαίνει το CNBC. Αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΔΝΤ, που έχει γνώση των συνομιλιών αλλά δεν θέλει να κατονομαστεί, οι επικείμενες πληρωμές ομολόγων του Ιουλίου θα διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία σε περίπου τρεις εβδομάδες.

«Κάποιος χρειάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τρεις εβδομάδες λόγω πίεσης χρόνου», δήλωσε ο αξιωματούχος στο CNBC. Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει επίσης γνώση των συνομιλιών, δήλωσε στο CNBC: «Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια συμφωνία στις 15 Ιουνίου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:01